Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vivid Wise As omutlig i Criterium de Vitesse

Foto: Tony Ryttar/Mattias Holmgren/TR Bild
Stora jubelscener på Cagnes-sur-Mer efter Vivid Wise As triumf i Criterium de Vitesse. Foto: Tony Ryttar/Mattias Holmgren/TR Bild

Alessandros Gocciadoros Vivid Wise As var bara bäst i årets upplaga av Grand Criterium de Vitesse och dundrade enkelt undan till seger på 1.09,7a/1609 meter. Bakom höll Jarmo Niskanens Earl Simon starkt i dödens till andraplatsen före vilt spurtande Billie de Montfort. 
– I dag var det verkligen den riktiga Vivid Wise As vi fick se, säger Gocciadoro efter triumfen.

Publicerad:

De riktigt stora namnen saknades i Frankrikes största sprinterlopp för året, men den lilla skara som släpptes in på banan i Cagnes-sur-Mer bjöds på en sevärd upplaga.

Från spår fem bakom bilen bombade Billie de Montfort till spets för att omgående släppa initiativet till Delia du Pommereux. Vivid Wise As var i det läget i dödens, men Alessandro Gocciodoro ville annat och lade in en tung press på ledaren. Efter 700 meter tog Vivid Wise As över taktpinnen, vilket lämnade Earl Simon med Franck Ouvrie som förstahäst i andraspår med Dijon och Bahia Quesnot i rygg. 

Med 600 meter till mål tog Jean-Michel Bazire ett initiativ längre bak i kön med Looking Superb som fick gå i först i tredjespår, men det skulle handla om hästarna där framme i upplösningen. Earl Simon försökte utmana i dödens men Gocciadoro hade full kontroll på händelserna. Ledaren skaffade sig en liten lucka mitt på upploppet och höll sedan enkelt undan över mål med en längd till godo på Earl Simon.

Segertiden för Vivid Wise As (e. Yankee Glide) blev fina 1.09,7a/1609 meter och den italienske sexåringen belönades med 76.500 euro.
– Jag fick ett drömläge från start på en bana han gillar. Kunde enkelt överta ledningen från Delia de Pommereux, sedan satt jag lugn upploppet ned och hade tussarna kvar.
– Han har utvecklats konstant under två år, men har hela tiden dragits med småskavanker. I dag var det verkligen den riktiga Vivid Wise As vi fick se, säger Alessandro Gocciadoro. 

Hur ser planen ut nu?
– Jag ska överlägga med ägaren Antonio Somma, men planen är Lotterialoppet och sen Elitloppet, säger Gocciadoro

Jarmo Niskanens Earl Simon kom i mål på 1.09,9/1609 meter i sitt första sprinterlopp och andraplatsen var värd 42.500 euro. 

Billie de Montfort fick fritt med 200 meter till mål och sköt till sylvasst sista biten till tredjeplatsen före Delia du Pommereux. Dijon såg ut att ta en fin placering men galopperade mitt på upploppet. Looking Superb höll bra i spåren som femma före Uza Josselyn och Bahia Quesnot som tog den sista pengen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS