Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vivid Wise As skrällde på topptid

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Vivid Wise As tränades tidigare av Sébastien Guarato och gjorde nu sin andra start hos Gocciadoro, som ser ut att ha hittat en ny växel i hästen. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Vivid Wise As var spurtstarkast i Grand Prix du Departement des Alpes-Mari i Cagnes-sur-Mer på lördagskvällen. Tillsammans med tränaren Alessandro Gocciadoro fick femåringen fatt på undflyende Bahia Quesnot sista biten och landade på topptiden 1.08,6a/1609 meter.

Publicerad:

Det handlade om den sista etappen i Trotting Masters-serien och Grupp II-loppet över sprinterdistans samlade ett fint startfält, där Bel Avis med tränaren Jean-Michel Bazire fick bära favoritskapet. 

Bahia Quesnot var tillbaka i Frankrike efter andraplatsen i EM för ston på Solvalla senast och öppnade kvickt till ledningen från spår fem bakom bilen. Efter en bit fick dock ekipaget släppa sig förbi barfotadansande Drole de Jet som kördes offensivt av Pierre Vercruysse. 

Tempot var rejält uppskruvat hela vägen. Halvvägs till mål tog Alessandro Gocciadoro initiativ från fjärde invändigt med Vivid Wise As (e. Yankee Glide) och stötte ut favoriten Bel Avis. I samma skede tog Junior Guelpa plats i dödens med Bahia Quesnot och Bel Avis tvingades ta grovjobbet i tredjespår i upplösningen. 

Drole de Jet var slagen en bit in på upploppet och i stället såg Bahia Quesnot ut att gå mot segern, men när Gocciadoro gav full anfallsorder så bet det riktigt bra för Vivid Wise As. Femåringen närmade sig ledaren steg för steg över det långa upploppet och gick förbi sista biten till en säker triumf på svettiga 1.08,6a/1609 meter. 

Segern var värd 67.500 euro. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS