Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

VM-loppet: Så laddas hästarna inför lördagen

Foto: THOMAS BLOMQVIST
Cruzado dela Noche laddar för VM-lopp. Foto: THOMAS BLOMQVIST

Undrar du hur hästarna som ska vara med i VM-loppet laddar just nu? Vi har hela listan.

Publicerad:

Hemma i USA

3) Ariana G.

Ägd av en kanadensare, tränad av en utvandrad svensk (Jimmy Takter) - men ändå den mest genuint amerikanska hästen i Yonkers International Trot.

Laddas med de vanliga intervallerna hemma på Millennium Farm i East Windsor, New Jersey.

Hemma i Kanada

1) Marion Marauder.

7) Will Take Charge.

För kanadickerna är New York i princip detsamma som hemmaplan. Det här rör sig också om två rutinerade och resvana hästar, som lugnt kan stanna kvar i sin hemmiljö och ladda, ända fram till själva tävlingshelgen.

Utvandrat till USA

6) Cruzado dela Noche.

Ägd av en svensk, bosatt i London. Föddes i USA, började också tävlingskarriären här - men har tillbringat de tre senaste säsongerna i Sverige.

Inför VM-loppet flyttade hästen helt enkelt tillbaka till Amerika, från ”Tarzan” Melander i Enköping, till brorsonen Marcus Melander i New Jersey. Anlände dit i somras, och är nu ordentligt acklimatiserad på Continental Farms, där Cruzado alltså sedan länge preparats just för lördagens lopp.

Inhysta hos Åke Svanstedt

8) Arazi Boko.

10) Slide So Easy.

Italiens och Danmarks bidrag till VM-loppet, fanns med på ”Europaplanet” mellan belgiska Liege och New Yprk, förra fredagen. Helgen tillbringade de i karantän på John F Kennedy-flygplatsen.

I måndags anlände båda dessa hästar till Åke Svanstedts camp Legend Farm, i Wrightstown, New Jersey, där de nu finns stationerade.

Inhyst hos Jimmy Takter

5) Pastore Bob.

Loppets ”mest helsvenska” häst fanns också med på ”Europaplanet” för en vecka sen.

I måndags kom Pastore till Jimmy Takters gård - också i New Jersey, en dryg timme söder om New York.

Pastore Bob delar alltså i veckan bostad och laddningsplats med Ariana G. Och Johan Untersteiners gamle kompis Marcus Johansson har skött de sista förberedelserna - tillsammans med medföljande skötaren Andreas Johansson, hemifrån Sverige.

Redan på plats på banan

2) Up and Quick.

4) Ringostarr Treb.

9) Lionel.

Tre hästar transporterades raka vägen från JFK-flygplatsen, direkt till Yonkers Raceway. De har alltså stått uppstallade på själva tävlingsbanan några dagar nu, och är således på plats i god tid.

Det var just de här tre hästarna tvingade till, eftersom de är hingstar, och därmed lyder under andra karantän-bestämmelser än valacker (och ston).

Det handlar då om det franska och norska bidraget till VM-loppet - och självaste elitloppssegraren från i våras.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS