Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

VM-loppet: Sju klara – Dreammoko blir sist in?

Foto: Tony Ryttar/TR Bild
Klaus Koch. Foto: Tony Ryttar/TR Bild

VM-loppet på 800-metersbanan Yonkers närmar sig.
Klaus Koch är ansvarig för att värva de europeiska hästar.
Hittills är sju av åtta klara.
– Pastore Bob och Slide So Easy är de två senaste in, säger han.

Publicerad:

Hela en miljon dollar ligger i potten i International Trot – kallat VM-loppet i folkmun – den 13 oktober över distansen 2.011 meter. Tio hästar gör upp varav åtta platser är tingade ”världen” – vilket blir Europa i det här fallet då det inte finns intresse någon annanstans med hästar som håller måttet.

I dagsläget är följande hästar klara:

  • Ringostarr Treb
  • Twister Bi
  • Up and Quick
  • Lionel
  • Cruzado dela Noche
  • Pastore Bob – något Sulkysport skrev om under förmiddagen vilket även SOA of New York twittrade under morgonen, svensk tid
  • Slide So Easy

– Jerry Riordan har lämnat tydligt besked att Ringostarr ska vara med. Det är lite tveksamheter i leden beträffande Twister Bi, jag väntar på besked från Timo Nurmos där, säger europeiska promotorn Klaus Koch.

Precis nyligen har Pastore Bob och Slide So Easy blivit klara.
– Något jag velat hela sommaren men ju närmare det har kommit så har jag tvekat, säger Pastore Bobs ägare Kari Lähdekorpi.
– Han var inte lika bra i Östersund men vår Hanna (Lähdekorpi, veterinär reds. anm.) har kollat upp upp honom och det blir en start. Loppet i Bergsåker gav så mycket hopp.

Hinner golfa före USA

Åker du dit?
– Nja, ja…jag ska nog dit. Det är bara det att jag spelar golf i Skottland precis före det så det blir nog bara att packa om när jag landat på Kastrup så jag och mina döttrar kan påbörja resan i början av den veckan.

Dreammoko sist in?

En plats återstår att fylla för Koch.
– Jag har några i spel där. Vi vill ha representation från så många länder som möjligt. Dreammoko ligger bra till, han är förvisso uppfödd och tränad i Frankrike men hela gänget runt honom är från Nederländerna. De hästarna med ”flera landstillhörigheter” kan man sälja in på flera sätt.

Förbereder reservhästar

När ska allt vara klart?
– Så snart som möjligt. Intresset är stort i år och vissa reservhästar kommer att provtas så att det är gjort inför avresan om det skulle bli något sent återbud, det är viktigt att få ett fullt fält.
Planet lyfter den 3 oktober, det vis säga tio dagar före loppet i USA. Tio dagar före avresa måste de hästar som ska delta i loppet lämna ett blodprov.

FAKTA

VM-loppets historia

Kördes i obruten följd 1959-1993, med uppehåll 1994 för att köras en upplaga 1995. Efter det tog loppet en paus till 2015 då norske Papagayo E. vann. Titelförsvarare är Twister Bi. En av de mer spektakulära upplagorna med svenska ögon är 1987 års lopp då Karl O Johansson vann med Callit. Totala prissumman uppgår nu till en miljon dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS