Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Volstead fick bekänna färg

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Volstead och Johnny Takter efter segern. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Volstead bjöd en ny uppvisning från dödens – men han fick kämpa rejält för att få den gamle Elitloppsvinnaren på fall.

Publicerad:

Det blev som väntat en rejäl startrusning i E.J:s Guldsko tillika Gulddivisionen. Något mer oväntat var att 2015 års Elitloppsvinnare Magic Tonight skulle sitta i ledningen – och köras där. Sedan den stora segern har det faktiskt inte blivit några mer triumfer för Roger Walmanns hingst. Så mycket närmare en ny vinst än vad han kom på Hagmyren är svårt att komma. Det såg bra ut länge, Volstead (e. Cantab Hall) hade en bit fram från dödens och på upploppet såg Stefan Melanders Sweden Cup-vinnare ut att ha svårt att ta in de sista decimeterna – men i de absolut sista stegen innan linjen satte han nosen först. 
– Det var två tuffa hästar som kämpade bra. Jag utgick från att min häst var på fötterna och det var han, sade Johnny takter efter segern.
Volsteads segertid tillika det nya banrekordet skrevs till 1.10,0a/1.640 meter. Förstapriset var 150.000 kronor.
Takter fortsatte med att vinna tillsammans med Timor Nurmos Linus Boy (e. Zola Boko) i Bronsdivisionen. Ekipaget spurtade långt ut efter att loppet hade körts i hårt tempo hela vägen.

Nya svenska rekord
Formstall, formkusk och framförallt ett riktigt rejält sto låg bakom det nya svenska rekordet för fyraåriga ston över 2.640 meter. Ingemar Hultqvists Eva I.H. (e. Ready Cash) hade nämligen inga problem med att plocka ner ledande Kinnonna Goj från dödens och sedan lämna konkurrenterna fullständigt chanslösa. Mika Forss valde ett tidigt initiativ och landade utvändigt om ledaren redan två varv från mål.
– Jag trodde mycket på henne och jag ville sitta nära favoriten som satt i spets. Det var faktiskt så att Claes (Sjöström, bakom Kinnonna Goj) sa grattis redan 1000 meter från mål, sade Forss efter segern.
Forss passade på att vinna även i Silverdivisionen, då med Timo Nurmos Zenit Brick (e. Make it Happen) efter en mycket fin insats med ett slutvarv som spenderades i tredjespår den större delen.
Pydin (e. Moe Odin) har gjort många fina lopp på slutet utan att få betalt. På Hagmyren var det så dags. Tillsammans med Ove A Lindqvist kunde han via tredjespår avancera fram utvändigt om ledande Storsjarmören i slutsvängen. Då visade Niclas Torstemos femåring sin klass och tog sig förbi ledaren och gick i mål på den nya svenska rekordet 1.23,2/2.160 meter.
– Jag har stuckit ut hakan lite och sagt att jag tror att han kommer att vara en utav Sveriges bästa nästa år, sade körande Ove A Lindqvist efter segern.

Fyraårige Qamaro C.D. (e. Scarlet Knight) och Kaj Widell hade långt fram till Olle Alsén och ledande Maison Plage i slutsvängen. Trots det kunde Hans R Strömbergs fyraåringen ta sig förbi den absolut sista biten när det blev stumma ben för ledaren.
– Jag trodde faktiskt att jag skulle hinna dit redan 150 kvar, sade Kaj Widell och fortsatte med att berömma tränarjobbet:
– Hans hästar är fantastiskt fina att köra, fräscha och går hela vägen hem.
Favoriten Highland Park fick ett tufft lopp utvändigt om ledande Earn N’Burn efter en inledande startgalopp.
Den norska gästen Joe Hoo Lee (e. Judge Joe) tog en övertygande seger från rygg på ledaren i klass I-försöket. Per Linderoth hittade fritt på upploppet och segern blev säker. Geir Kihle tränar.

Rätt V75-rad: 8-9-6-14-6-8-1
Utdelning
7 rätt: 174.175 kr
6 rätt: 1.435 kr
5 rätt: 122 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS