Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Voltigeur vinner Balliere?

Foto: MIA TÖRNBERG
Voltigeur de Myrt och Gabriele Gelormini. Foto: MIA TÖRNBERG

Sommarens största lopp i Frankrike för äldre hästar, Prix Rene Balliere körs på söndag på Vincennes. Endast elva hästar ville vara med bakom bilen, bland dem Prix d´Amerique-tvåan Voltigeur de Myrt som sedan och Sverige två gånger och Danmark en gång i år.

Publicerad:
Spurtstarke Voltigeur de Myrt svarade för mersmakande insatser som trea i både Olympiatravet och Copenhagen Cup men Elitloppsäventyret tog slut i försöket efter att Gabriele Gelormini hamnat i positionskrig med Robert Bergh och Nahar i första kurvan. Opus Viervil-sonen stod sedan över ytterligare en flygresa tll Skandinavien (för Oslo Grand Prix) utan siktade istället på Vincennes-storloppet Prix Rene Balliere över 2.100 meter.
 
Med är också outslitliga Roxane Griff (e. Tenor de Baune) som har chansen att passera tre miljoner euro insprunget. Hon når den gränsen om hon slutar etta eller tvåa.
 
Uhlan du Val (e. Islero de Bellouet) var först i mål i Prix René Balliere ifjol, men fråntogs segern för orent trav på upploppet (vilket gav Un Mec d´Heripre segern). Uhlan du Val gör ett nytt försök på söndag.
 
Vincennes har för övrigt en fantastisk tävlingsdag på söndag; utöver Prix René Balliere körs ytterligare tre grupp I-lopp. Tyngst är montéderbyt för fyraåringar, Prix du President de la Republique över 2.850 meter med 108.000 euro i förstapris. Det är 90.000 euro till vinnaren, samma som i Prix Rene Balliere, i treåringsloppet Prix Albert Viel över 2.700 meter och Prix d´Essai, en montéuppgörelse för treåringar över 2.175 meter.
 
Björn Goop kommer av allt att döma att starta (det är definitivanmälan i morgon fredag i det loppet) Rooibos, som tagit tre segrar i år i Frankrike, i ett av sidoloppen, Prix de Grasse med 36.000 euro till vinnaren. Björn väljer dock att köra i Arvika (!) istället på söndag och har satt upp Franck Ouvrie bakom Rooibos. Björn Röcklingers sto Fly The World ska också vara med i det loppet, med Torbjörn Jansson som kusk. 
 

Startlista

 
Vincennes söndag, Prix Rene Balliere, 2.100 meter autostart, förstapris 90.000 euro:
1 Olmo Holz - Christophe Martens
2 Vinci de l´Abbaye - Jean-Michel Bazire
3 Roxane Griff - Eric Raffin (tränare: Sebastien Guarato)
4 Uhlan du Val - Cedric Megissier
5 Africaine - Pierre Vercruysse (Jean Etienne Dubois)
6 Voltigeur de Myrt - Gabriele Gelormini (Roberto Donati)
7 Roxana de Barbray - David Thomain (Roberto Donati)
8 Seduisant Fouteau - Charles Dreux (Andre Dreux)
9 Akim du Cap Vert - Franck Anne
10 A Nous Deux - Jean Philippe Dubois (Yves Boireau)
11 Pace del Rio - Santo Mollo
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS