Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vore inte värt att riskera"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Green Manalishi. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Det blir inget Sverigeäventyr för Green Manalishi i år. För Travronden utvecklar Anders Ström valet att låta honom kvar i USA samt berättar om de närmaste planerna för sina tre superstjärnor.

Publicerad:

Green Manalishi (e. Muscle Hill) är svenskfödd och hästens ägare, Stall Courant, har betalt insatserna för Svenskt Travkriterium. Men den Marcus Melander-tränade hästen blir kvar i USA. Det rapporterar amerikanska Daily Racing Form. Hästens ägare Anders Ström utvecklar resonemanget:
– När vi jämförde alternativen efter hans senaste lopp väger att fortsätta starta i stakesloppen i USA över och det var också Marcus Melanders tydliga råd. Han har stora pengar att köra om i september, till exempel Canadian Trotting Classic där samlade prissumman ligger på 665.000 dollar, säger Anders Ström och fortsätter:

– Han trivs dessutom bra på Woodbine Mohawk Park, där han vann William Wellwood förra året. Dessutom går Breeders Crown på samma bana i oktober. Det finns ytterligare ett halvdussin stakeslopp att välja mellan med en häst som visat att han duger mot de bästa. Ja, förutom Greenshoe, då. Att resa över Atlanten för Kriteriet är en tuff tripp rent logistiskt och det vore inte värt att riskera att Green Manalishi tappar formen just nu när han har ett så bra program i Nordamerika.
 
När kan Sverige bli aktuellt?
– Planen att tävla i Sverige och Europa nästa år står dock fast om hästen är som han skall efter säsongen. Men då får han nog resa över och få en längre vinterträning i kroppen innan han börjar starta.

Vad blir hans nästa uppgift?
– Melander föreslår Simcoe på Woodbine Mohawk Park som preparé inför Canadian Trotting Classic så det blir nog så.

Hur är läget med Greenshoe?
– Allt verkar bra, Greenshoe skall starta i Kentucky Sire Stakes på The Red Mile den femte september med final tio dagar senare. Sedan är siktet inställt på Kentucky Futurity under Lexingtons auktionsvecka.

Och Gimpanzee?
– Gimpanzee startar i New York Sire-serien på Batavia i helgen, sedan Yonkers Trot helgen efter. Det är oerhört stora pengar att köra om i fall man har en häst som har kommit så här långt i den amerikanska unghästcirkusen och som fortfarande är fräsch och i form – det är ju väldigt tuffa lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.