Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wäjersten reste sig och ordnade hemmaseger

Foto: DAVID SCHREINER/TR BILD
Daniel Wäjersten ordnade en hemmaseger inom V75 med Merritt. Foto: DAVID SCHREINER/TR BILD

Hemmatränaren Daniel Wäjersten repade mod efter en nattsvart fredag och vann på V75.

Publicerad:

Det är inte första gången som hästar flyttas från ett proffsstall. Men med tanke på de framgångar som Wäjesten haft hittills i år med sina tre Djupmyra-hästar var det ändå förvånande att dessa hämtades av ägarna i fredags från Wäjerstens stall i Solum.

– Vi har väldigt olika syn på utfodring och det här med kosttillskott. Jag har mitt tränaransvar att ta hänsyn till och nu blev det så här. Givetvis känns det tråkigt, speciellt när det gäller fyraåriga Musett Af Djupmyra, som är lite extra, berättar Daniel Wäjersten.

På sju starter under 2020 har trion Madame Af Djupmyra, Majet Af Julmyra och Musett Af Djupmyra sammanlagt ordnat sex segrar och sprungit in nästan en halv miljon kronor.
– Det var en jobbig dag i går men livet går vidare, konstaterade Wäjersten, som ändå lyckades ladda om inför dagens V75-tävlingar.

Efter en inledande fjärdeplats med Angel Ovea (V75-1) kunde Wäjersten lotsa egentränade Merritt (e. Super Photo Kosmos) först över linjen i V75-5 (äldre hästar från 175.001-400.000 kronor) efter en resa i tredje par utvändigt. Det hela underlättades av att Ulf Ohlsson tvingades öppna första varvet efter snabba 1.12,2 med Gordon Mearas.
– Jag tyckte det kändes lämpligt att styra på i tredjespår på bortre långsidan. Hästen snubblade faktiskt till 700 kvar och då höll jag på att få hjärtat i halsgropen. Men det ordnade upp sig och sedan avslutade hästen starkt till slut. Det går inte att vara annat än nöjd när han noterade en 1.12-tid med tredjespår utan rygg, sade Wäjersten.

I förhandssnacket blev det mycket fokus på att Merritt hade för dåliga hovar för att kunna tävla barfota runt om. Inte heller blev det någon jänkarvagn.
– Han gick med PG-skor, vilket har en dämpande effekt och gör nytta för hans lite dåliga framknän. Jag har nästan feeling för att Merritt är allra bäst just på PG-skorna på sig, poängterade bergsåkerstränaren.

Daniel Wäjersten har verkligen inlett 2020 i stor stil. Han är redan uppe i 13 tränarsegrar och nästan en miljon kronor. Dagens blev sedan inte heller sämre av att han i V75-avslutningen ordnade en andraplats med Markus Pihlström-tränade Belle Godiva.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS