Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Walmanns duo avslutade

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Målfoto krävdes för att sära på Roger Walmanns duo i V86-6. King City satte nosen först. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

King City infriade favoritskapet I V86-avslutningen – men fick sträcka på sig rejält för att stå emot stallkamraten. 

Publicerad:

Roger Walmanns sexåring behövde knappast skämmas för segern. Det var halvruggigt väder på Solvalla och banan var åtminstone inte lättsprungen. Trots det skar King City (e. Muscle Hill) linjen på 1.13,3a/2.140 meter. Han gjorde det efter ganska närgången uppvaktning från Seedorf O.M.F. 
– Han höll uppe farten ganska bra utvändigt om oss. Min häst visade som vanligt att han är ärlig och gör vad han kan, sade Örjan Kihlström efter segern. 
Utvändige Seedorf O.M.F. kastade sig dock i galopp i striden på upploppet och istället fick King City försvara sig mot stallkamraten Raffinos och Kenneth Haugstad. 
– Det var verkligen tight faktiskt, tur att det gick vägen, sade Kihlström. 
Segern var hästens andra för året. 

40 meters tillägg var inga problem för Rolex Bigi (e. Donato Hanover), som sprang in på imponerande 1.12,6/2.180 meter i sin årsdebut. Starten var också den första i regi Maria Törnqvist. Den nya propositionen på Åby har visat sig vara tuff för tilläggshästarna. Trots ett lopp som fyra i andraspår lyckades dock Rolex Bigi fånga in ledande Grandfield Ace strax före linjen. 
Balfour (e. Scorpion Du Goutier) lyckades hålla upp ledningen från innerspåret tillsammans med Jan Norberg i V86-inledningen. Robert Berghs fine sexåring fick snabbt sällskap utvändigt av Ken Ecce och hans årsdebuterande Amazing Dynamite. Upploppet blev riktigt spännande då även Baron d’Inverne attackerade i tredjespår efter en invändig resa. Målfotot visade att ledningen blev guld värd för Balfour som lyckades hålla undan med mycket knapp marginal. 

Kim Moberg fick flyga lågt på Solvalla igen. Den här gången var det tillsammans med Coffie U.N.G (e. Muscle Mass) som fick vinna efter att ha galopperat bort sig i två raka starter. Ekipaget satt sist utvändigt över stayerloppet. Carla d’Eronville fick överta ledningen tidigt men galopperade i mitten av upploppet. 
– Den är så himla fin att köra den här hästen. Har inte varit hästens fel, bara varit otur. Det här var han värd. Jag var faktiskt inte så orolig, han biter tag i grejerna så himla fint när han får luckan, sade Kim Moberg, som har vunnit sex av 24 starter som kusk i år. 

Adrian Kolgjini körde ett perfekt lopp med Rajesh Face (e. Raja Mirchi) som konkurrenterna jagade förgäves. Ekipaget åkte fram och övertog ledningen under det första varvet och skaffade sig sedan en betryggande lucka till övriga konkurrenter. Segern innebär att hästen är hundraprocentig i år med tre segrar. 
Udo (e. Maharajah) fick sätta nosen först för andra gången i karriären efter att ha lyckats försvara sitt innerspår bakom bilen och sedan sprintat undan på 1.14,1a/1.640 meter. 
– Hon är lätt och fin i kroppen och har ett vägvinnande steg. Vi har väntat oss lite mer än vad hon har fått i utdelning. Det här var ett steg i rätt riktning, sade kusken Tomas Pettersson efter loppet.  

Det blev riktigt hård körning i den femte avdelningen. Going Diablo fick släppa till Charisma K.W. (e. Kadabra) som i sin tur fick släppa till Diva Deo. Utvändigt hamnade Angel Rain. När allt skulle avgöras kunde Johnny Takter och Charisma K.W. sätta klorna i ledaren och ta sin första seger i Sverige i sitt andra försök. 
Det blev dramatiskt värre i den sjätte avdelningen. Efter en lugn start galopperade storfavoriten Island Life när Örjan Kihlström ville avancera fram via tredjespår med hästen. Ekipaget diskvalificerades och istället skrällde Torbjörn Jansson med Let It Happen (e. Classic Photo) som spurtade ner ledande Antonio Tabac i de absolut sista stegen innan linjen. 
- Jag har kört honom förut, det är en jättefin häst. I dag kändes han bättre än någonsin, sade Torbjörn Jansson efter segern.

 

Rätt rad: 1-12-10-1-4-6-8-3
Utdelning
8 rätt: 116.937 kr
7 rätt: 678 kr
6 rätt: 51 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS