Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westerholm utreds efter seger i Eskilstuna

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Nicklas Westerholms stall tog dubbla segrar i går i Eskilstuna, men man utreds även av ST för att ha brutit mot dopingbestämmelserna. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

En incident i samband med ett segerlopp för Nicklas Westerholm-tränade No April Fool i går i Eskilstuna kommer att utredas av Svensk Travsport. Detta efter att man brutit mot dopingbestämmelserna - och missat ett dopingprov.

Publicerad:

Det är Rommetränaren Nicklas Westerholm, som ansvarig tränare till No April Fool, som nu är föremål för ST:s utredning. Enligt Westerholm beror det på olyckliga omständigheter och/eller inte tillräcklig utbildning när det gäller reglementet.
– Min lärling Lukas L Svedlund vann lopp sex med No April Fool och sedan skulle jag själv köra Alorac Mathbell i loppet efter i samma vagn (även den vann). Lukas var säkert lite uppe i varv efter segern och stressad och åkte till stallet och tog av vagnen där. Sedan gick han ner till provtagningsstallet med hästen, där det togs dopingprover. Anledningen till att ST ska utreda fallet är att provtagningspersonalen inte hade uppsikt över hästen under en kort tid medan Lukas tog av vagnen och tills han anlände till provtagningsstallet, berättar Nicklas Westerholm.

Lukas ger själv sin syn på saken:
– Vi var bara två skötare på tre hästar som startade tätt och jag hade ingen som kunde ta hand om vagnen och få den i tid till Alorac Mathbells lopp ifall jag åkte direkt till provtagningsstallet. Men jag trodde att en ur provtagningspersonalen följde med upp till stallet, som det tidigare har gått till på andra banor. Men så var det nu inte.

På ST:s resultatsida står det så här om fallet: ”Lukas L Svedlund/Nicklas Westerholm (No April Fool) brutit mot dopingbestämmelserna. Ej inställt sig med häst för provtagning på funktionärs uppmaning. Utreds av ST”.

Westerholm har redan varit i kontakt med Johan Nilsson, säkerhetsansvarig på avdelningen för hästvälfärd på Svensk Travsport.
– Det stämmer och även måldomaren på Sundbyholmstravet. Ingen av dessa verkar tycka att det hela är någon stor grej, men jag är förstås ytterst ansvarig. Det som lär hända är att någon från ST ringer och har en pratstund med mig om de regler och rutiner som gäller och att jag sedan ska ta detta mera grundligt med min personal. Det är lite olika rutiner på olika banor, men nu vet vi hur det fungerar i Eskilstuna.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS