Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westerholms nyförvärv imponerade

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Robert Bergh presenterade en "sommardänga" tidigare i veckan. Då ville inte sonen vara sämre.
– Jag tänkte faktiskt på det redan i andra provstarten, sade Nicklas Westerholm i Umåkers vinnarcirkel.

Publicerad:

Under torsdagens tävlingar på Åby tog Vikens High Yield sin första seger i Robert Berghs regi. Efter loppet kallade Bergh nyförvärvet för en tänkbar "sommardänga" och på söndagen var det sonen Nicklas Westerholms tur att fylla på spellistan.

Hans bidrag var Let's Go Ernie (e. Hard Livin) som var överlägsen i söndagens sista lopp på Umåker. Sexåringen vann med sex längder – trots att han sköljdes över i ledningen på sista bortre långsidan.
– Jag hade väldigt mycket kvar då. Det var en stor isfläck på banan 700 meter kvar och där blev det galopp för mig med Knifetown Hall. Därför körde jag på säkerhet den här gången, förklarade Westerholm efteråt.
– Jag lät Rikard (Skoglund) köra förbi och sedan tog jag honom på styrka.

Söndagens start var Let's Go Ernies första på drygt fyra månader och den första i Westerholms regi.
– Vi hade följt honom i ett års tid och när han var till salu i vintras passade vi på att köpa honom. Jag är tacksam över att vi fick chansen att göra det. Han är stark och rejäl och det finns mycket kvar att slipa på, fortsatte Westerholm.
– Jag hörde vad pappa sade om sin häst och redan i andra provstarten tänkte jag faktiskt att nu får jag min "sommardänga".

Sommaren kändes annars avlägsen i Umeå. Ett snöblandat regn gjorde underlaget krävande och efter tre lopp skrevs banförhållandena om från något tunga till tunga. 

Den förste att vinna efter det var Redhot Tap Dancer (e. Tap In) som tränas av Mika Haapakangas och som spårade runt om över lång distans för Magnus Djuse.
– Jag var orolig för starten, men han var enkel i volten i dag. Han har haft problem med det tidigare, men har utvecklats både fysiskt och psykiskt, berömde Djuse.
– Jag ville köra i ledningen och gärna så sakta som möjligt med de här förutsättningarna. Det fick jag också. Sedan vet man aldrig vilka som kommer bakifrån, men han kändes väldigt bra hela vägen. Han har en fin utvecklingskurva. Jag tror att det blir en bra häst.

Näst på tur i vinnarcirkeln var Digital Asset (e. Super Photo Kosmos). Fyraåringen fick luckan från ryggen på ledande B.W.T.Devil – precis som segerkusken Ove A Lindqvist hade räknat ut.
– Mika kom ganska snabbt. Jag hade nog kunnat svara, men ville inte chansa eftersom jag hade Djuse i dödens. Jag har märkt att den inte är så morsk till slut och förstod att den skulle stanna. Hästen var bra och vann med gott om krafter kvar, sade Lindqvist som körde Digital Asset åt Gabriella Laestander.

I fyraåringsserien Ung i Norr blev det seger för Bergsåkerstränaren Ola Åsebö. Hans Bang Boomerang (e. Enjoy Lavec) stod för en tapper insats från dödens och vann säkert med Jimmy H Andersson i sulkyn.

Dubbelcupens försök bjöd på en duell mellan två av Jan-Olov Perssons häst. En duell som Guli Roy (e. Briskeby Philip) gick segrande ur. Han slog stallkamraten Demex med ett huvud och ordnade Rikard N Skoglunds 51:a kuskseger för året.

Det var hårt i mål även i det andra kallblodsloppet på GS75-kupongen. Ros Svarten gjorde en fin insats efter långt uppehåll, men hann inte i fatt Berglund Svarta som tränas av Maria Johansson från Solänget.
– Vi var många i bredd. Jag kände mig slagen, men hon kontrade ut dem sista biten. Hästen är bra nu. Maria har fått ordning på henne, sade Krister Söderholm som körde stoet till seger.

En annan som hittat stilen är Queen of Knights (e. Scarlet Knight). Hon tog andra raka segern med tränaren Roger Nilsson i sulkyn.
– Hon var fantastiskt fin i dag, sade Bodentränaren i vinnarcirkeln.
– Vi har kommit underfund med hennes bekymmer. Det har tagit jättelång tid, men man har hela tiden känt att det finns kapacitet i henne.

Söndagens snabblopp avgjordes med blott fyra hästar bakom bilen. Där vann Stall Ratus Magnifik Brodde (e. Love You) från ledningen och varken kusken Samu Sundqvist eller spelarna var förvånade.
– Med tanke på hur han kändes förra gången tänkte jag att han bara vinner i dag. Och det var inget snack om saken. Det var skönt att inte behöva köra max. Banan var tung och då vill man gärna spara lite, sade Sundqvist.

Du hittar samtliga resultat från tävlingarna här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS