Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westerink vann storlopp med Timoko-sonen

Foto: Foto: Martin Langels/ALN
Richard Westerink körde Timoko till seger från tillägg i Prix Phaeton år 2011. På lördagen fick han se sin Timoko-avkomma Dreammoko vinna 2017-års upplaga. Foto: Foto: Martin Langels/ALN

Vincennes bjöd på topptävlingar med tre Grupp II-löp och ett Grupp III-lopp under lördagen. Mest intressant på förhand var Prix Phaeton (gr-II) för fyraåriga hingstar där Richard Westerinks Dreammoko segrade, sex år efter att hans far Timoko vunnit samma storlopp.

Publicerad:

I Prix Paul Leguerney möttes de fyraåriga stona från D-årgången i ett Grupp II-lopp över 2.850 meter med 120.00 euro i samlad prissumma. Loppet bjöd inte på någon större underhållning och Desiree (e. Ready Cash) med Alain Laurent kunde bluffa till sig segern från ledningen, efter att ha öppnat 19,6 första 1.300 meter och 17.9 första 1.850 meter. Tiden i mål blev 1.15,6/2.850 meter efter en snabb avslutning och förstapriset 54.000 euro.
Tvåa blev Delia du Pommereux som höll bra från dödens och trea Darling de Reux. Dawana som stod på 25 meters tilägg spurtade bra i skymundan efter ett passivt upplägg. 

I fyraåringarnas motsvarighet för hingstar, Prix Phaeton, stod kulltoppen Django Riff inför en liknande uppgift som Dawana och inte heller han var nära att plocka in tillägget på 25 meter. Även detta lopp gick i ett beskedligt tempo och Django Riff kom aldrig in i matchen utan avslutade hyggligt långt bak som oplacerad. 
2011 vann Timoko Prix Phaeton och nu gjorde Dreammoko, som också tränas av Richard Westerink, om sin fars bedrift med att vinna loppet (notera dock att Timoko vann från tillägg 2011). Med Gabriele Gelormini blev det tidigt ledningen och sedan rygg ledaren med varvet efter att favoriten Diablo du Noyer körs framåt i tredjespår till tät. Men Gelormini visste vad han hade i tömmarna och övertog ledningen på nytt några hundra meter senare. I en speeduppgörelse kunde sedan Dreammoko gå undan till ohotad seger före Dijon och Diablo du Noyer. Detta på tiden 1.14,8/2.850 meter.

Arlington Dream har tänt till under sadel men åkte på lördagen på sin första förlust i monté, i ett grupp II-löp. Sjuåringen öppnade första 1.200 meterna på 11,8 och första 1.700 på 10,8, flera längder före närmaste konkurrent. Men in på upploppet tappade Arlington Dream travet och galopperade bort sig. I stället vann 10-årige Texas de l'Iton och Mathieu Mottier som plockade ner Attentionaly sista biten. Segertiden 1.12,4/2.700 meter och förstapriset 54.000 euro. 

Tävlingsdagen avslutades med ett Grupp III-lopp för treåriga hingstar och valacker med endast fem startande. Här segrade jättefavoriten Empereur The Best (e. N Amour d'Haoufor som låg friskt på bettet hela vägen i ledningen och segrade med Gabriele Gelormini på 1.14,0a/2.100 meter. Tvåa slutade Ezio Josselyn och trea Esos med Björn Goop i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS