Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westholm till 1000!

Foto: ALN
Jörgen Westholm tog karriärens 1000:e kuskseger under fredagskvällen. Foto: ALN

Jörgen Westholm nådde en fin milstolpe under fredagen. Tillsammans med Ponce de Leon tog Rommetränaren till 1000:e kuskseger.

Publicerad:

Jörgen Westholm körde distinkt till ledningen med Ponce de Leon och sedan kunde ingen av konkurrenterna gå i närkamp. Hästen har inte fungerat något vidare på sistone, men den här gången skötte han sig och var då överlägsen sina konkurrenter. Rommetränaren Jörgen Westholm har jagat karriärens 1000:e kuskseger den senaste tiden - och under fredagen blev det verklighet.
– Det känns bra. Det är en klubb som är en riktigt hedersman klubb att vara med i. Jag tycker att jag lagt mycket möda och stort besvär för att komma hit och jag älskar att träna hästar och att vinna. Jag är självklart nöjd. Super Lights första seger var självklart speciell. Nu har jag vunnit 1000, men har kört bort 500 också... Jag fick känslan av att det skulle hända i det här loppet. Från 500 meter kvar och in hade jag en väldigt skön resa och hästen hade väldigt mycket krafter kvar., säger Jörgen Westholm i ATG-Live.

Jörgen Westholms första seger som kusk kom 1990 när han styrde Hetty Roy till seger i Mariehamn. Den första segern på svensk mark kom 1993. I Eskilstuna var han först över linjen med Xant Mon. Bland hans segrar som kusk utmärker sig segern i Kungapokalen 2006 med Rite On Track, segern i Oslo Grand Prix 2007 med Super Light samt segern i Svenskt Trav-Oaks 2008 med Annicka.

1000 segrar som kusk, men som tränare gick han in i samma klubb redan för knappt fyra år sedan. Det såg Ukino du Vivier till när han vann den 18 april 2013. Genom åren har Jörgen Westholm fått fram ett flertal bra hästar. Pengamässigt utmärker sig Super Light mest med sina 11,5 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.