Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Who's Who är redo: ”Blir väldigt spännande”

Foto: TR BILD
Örjan Kihlström bakom Who's Who till vänster och skötaren Jennie Ek till höger. Foto: TR BILD

Nu är det bara två dagar kvar till första B-loppet på Vincennes. Kan Who's Who ta en av de tre Prix d'Amérique-biljetterna?
– Det är nog tio hästar som slåss om de tre platserna, säger skötaren Jennie Ek, som rapporterar allt väl med sitt skötebarn.

Publicerad:

Det är inte första gången som Pasi Aikio-tränade Who's Who (e. Maharajah) laddar för storlopp i Paris. Förra året slutade han fyra i Europaderbyt på Vincennes.
– Då var han på plats i Paris fyra dagar före loppet, nu blir det ytterligare ett par dagar på Grosbois och det är bara en fördel. Resan gick bara bra och det samma gäller hur hästen känns här i jobben inför söndagen, rapporterar Jennie Ek.

Who's Who fick gå lite lugna intervaller i onsdags.
– Allt var som det skulle då och i dag har hästen varit ute och joggat lite samt tillbringat lite tid i hagen. Det har regnat hela dagen, vilket gått över till snöblask. Så nu står han inne i boxen, fortsätter Jennie Ek.

Maximala 18 hästar tar chansen i söndagens Prix de Bretagne över 2700 meter med voltstart. Och de tre främsta är garanterade en plats i Prix d'Amérique. Alla behöver inte ”gå all in” eftersom de redan kan räkna med en plats i Prix d'Amérique via prissumma, exempelvis regerande mästaren Belina Josselyn.
– Who's Who kommer dock att gå både barfota runt om samt med helstängt huvudlag. Däremot vet jag ännu inte om han ska utrustas med rycktussar eller ej. Sådana har dock Pasi provat på hästen med lyckad effekt i träning.

Starten då, är du orolig för franska voltstarten?
– Nej, han är så väldigt snäll och lugn – så det är nog inga problem med starten. Tvärt om kan det vara en fördel i jämförelse med andra konkurrenter.

Vad tror då Jennie Ek om möjligheten att redan på söndag säkra en Prix d'Amérique-plats?
– Det blir väldigt spännande. Med en bra smygresa brukar hästen alltid avsluta vasst och jag hoppas det blir så nu också.

Pasi Aikio ansluter först på söndag.


Startlistan till Prix de Bretagne  – Prix de Bretage:
Häst – Kusk
2700 meter
1)
Epic Julry – Jean Paul Gauvin
2) Eugenito du Noyer – Eric Raffin
3) Feliciano – David Thomain
4) Detroit Castelets – Gabriele Gelormini
5) Tessy d'Ete – Alexis Cheradame
6) Chica de Joudes – Alain Laurent
7) Looking Superb – Alexandre Abrivard
8) Enino du Pommereux – Matthieu Abrivard
9) Who's Who – Örjan Kihlström
10)Delia du Pommereux – Franck Nivard
11)Davidson du Pont – Franck Ouvrie
12)Tony Gio – Jean Philippe Monclin
13)Bahia Quesnot – Junior Guelpa
14)Draft Life – Louis Baudron
15)Django Riff – Jean Philippe Monclin
16)Traders – Yoann Lebourgeois
17)Bilibili – Laurent Claude Abrivard
18)Belina Josselyn – Nicolas Bazire

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS