Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Who's Who mot Frankrike

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Pasi Aikio vill att Who's Who ska slippa brodd och planerar därför för en träningsvinter i Frankrike. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Årets svenske derbyvinnare, Pasi Aikio-tränade Who's Who, kommer förmodligen att tillbringa den kommande vintern i Frankrike.

Publicerad:

Närmaste uppgiften är som Pasi tidigare sagt försök och en eventuell final i Europaderbyt. Försöken avgörs på Solvalla den 30 september (Kriteriehelgen) medan finalen går på Vincennes den 12 oktober. Redan där kan alltså Who's Who (e. Maharajah) få stifta bekantskap med Frankrike. Oberoende av hur det går i Europaderbyt tänker dock Pasi skicka sin guldklimp till Paris i vinter.
– Jag har planerat för att han ska få vara i Frankrike i vinter för träning i alla fall. Men ingenting är spikat. Den enkla sanningen är att jag vill att hästen ska slippa brodden och vinterföret här hemma, säger Pasi till Kanal 75.

Travkompaniet har tidigare haft samarbete med Ron Kuiper, som har en borg på Grosbois. Så det kan bli så att Who's Who stallas upp där och får prova på världens mest kända träningsanläggning för travhästar. Det är dock inte alls säkert att han kommer att tävla i Frankrike. Det enda som kan tänkas komma ifråga är fyraåringsloppet Criterium Continental under julhelgen. Där finns som vanligt även en Prix d'Amérique-plats i potten.
– Det är väl i Criterium Continental han ska gå ut i så fall om det blir någon start i Frankrike i år, men dit är det långt. Prix d'Amérique? Nej, han har inte rutinen. Det är för tidigt för ett sådant lopp, säger Pasi vidare till Kanal 75.

Närmast blir det dock start på Solvalla om drygt två veckor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS