Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Who's Who omutlig i Derbyt

2018 står Who's Who som segrare i Svenskt Travderby. Efter ett ruggigt slutvarv kopierade han pappa Maharajahs bedrift från 2009.
– Det är väldigt speciellt, säger en rörd Örjan Kihlström.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Who's Who var överlägsen i Svenskt Travderby. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Svenskt Travderby 2018 blev händelserikt, men till sist hade Pasi Aikios Who's Who (e. Maharajah) vänt ut och in på konkurrenterna till slut. Örjan Kihlström lämnade tredje ytter dryga varvet kvar till mål och 550 meter kvar satte man i ledningen.

Väl där lämnade man övriga hästar bakom sig. Who's Who gick undan och vann till sist på 1.12,0a/2640 meter vilket är både nytt löpningsrekord och världsrekord för fyraåriga hästar över distansen.
– Det var bara att försöka till att det inte hände något konstigt under vägen. Hästen var fantastiskt bra och det är så klart jätteroligt. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är väldigt speciellt alltihop, säger Örjan Kihlström.

Pasi Aikio tränar Maharajah-sonen.
– Vilken häst. Det är bara att njuta. Han är så underbar på alla sätt och vis och det är kul att han fick visa upp sig inför publiken på det här sättet. Som han gick i kvalet visste jag att chansen fanns. Sedan gjorde Örjan allting rätt i sulkyn. Segern betyder givetvis sjukt mycket.

Jennie Ek är skötare till Who's Who.
– Jag har inga ord att beskriva vad jag känner för hästen. Han är så fin. Jag är i chock.

Inledningsvis hittade Mika Forss till ledningen med Timo Nurmos Mellby Fire, men hästen var slagen när Who's Who attackerade via tredjespår och Mellby Fire galopperade uppgivet in på upploppet. Björn Goop hittade ut från tredje invändigt till andra utvändigt 1250 meter från mål och höll starkt till andrapriset. Trea blev Daniel Redéns Son of God som fick ett lopp i mestadels rygg på ledaren.

Björn Goop om Chianti:
– Jag hade mycket att åka med. Han var lite väl pigg 900 meter kvar. Han ville med Who's Who så jag höll nästan på att köra upp i vagn på den framför i det läget. Det känns bra att vara tvåa, även om man alltid vill vinna. Jag är stolt över min häst och han har utvecklats enormt. Vi har siktat hit hela året och hoppats på att han ska vara som bäst nu. Det är stort.

Johan Untersteiner om Son of God:
– Han var jättebra. Det blev slalomkörning halva loppet, men han gick hela vägen in i mål. Det är verkligen en häst under utveckling.

Steen Juul om Peakadilly:
– De stannade på innerspår och då blev det galopp för min häst. Med lite tur där tror jag att han är tvåa eller trea. Han var totalt okörd i slutkurvan.

Robert Bergh om Transcendence:
– Jag fick onödigt svar i 400 meter. Det var surt. Hade jag kommit fram lite mer gratis på första målrakan hade han varit mycket starkare. Allt kändes bra i övrigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.