Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Who's Who omutlig i Jubileumspokalen

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Who's Who i segerdefilering med Örjan Kihlström och skötaren Jennie Ek. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Jubileumspokalen slutade med en rafflande upploppsstrid. Och det var kullens kung Who's Who med Örjan Kihlström som tog hem slaget före Milliondollarrhyme och Norton Commander.
– Det är en obeskrivlig känsla, säger tränaren Pasi Aikio efter triumfen på 1.11,1a/2140 meter.

Publicerad:

Årets upplaga av Jubileumspokalen för femåringar höll toppklass på pappret och loppet precis så bra som många hade hoppats på. I en rivig inledning gled Vincero' Gar till spets och Alessandro Gocciadoro valde att släppa initiativet till Gretzky B.R. med Magnus Teien Gundersen efter 300 meter. Första halvvarvet öppnades på 1.08,3 och för favoriten Who's Who (e. Maharajah) med Örjan Kihlström hade det löst sig perfekt, duon satt placerade i tredje utvändigt samtidigt som tempot var fortsatt uppskruvat. 

Gretzky B.R. passerade varvet på 1.10,4 med Selmer I.H. i dödens som i sin tur hade med sig Milliondollarrhyme i rygg. Med 700 meter kvar sände Fredrik B Larsson framåt i tredjespår med Milliondollarrhyme och när Selmer I.H galopperade in mot slutsvängen kom Vincero Gar ut i andraspår och fick med sig Norton Commander i rygg. 

Därmed var det upplagt för en rafflande upplösning och in på upploppet var det många om budet. Milliondollarrhyme gick strålande i tredjespår och Norton Commander fick chansen invändigt över upploppet, men detta var Who's Whos kväll. Örjan Kihlström satte in slutattacken med 200 meter kvar och i striden med tre hästar var Who's Whos bäst och satte nosen först. Detta på tiden 1.11,1a/2140 meter och förstapriset var en miljon kronor.
– Det var bra tempo på vägen och vi fick rygg på en väldigt bra konkurrent i Milliondollarrhyme. Sedan stod det länge och vägde över upploppet men vi hade marginalerna på vår sida, sa Örjan Kihlström efter sin snygga styrning.

Bredvid banan stod Pasi Aikio och jobbade in sin häst, och Solvallatränaren fick segerjubla. 
– Det är riktigt lyckligt nu. Vi har haft det här målet länge och vi har haft en långsiktig planering att han ska vara som bäst i dag. Och så löser sig allt perfekt, tack vare Örjan. Det är en obeskrivlig känsla, sa en mycket glad hemmatränare i vinnarcirkeln. 

Who's Who (e. Maharajah) var kullens kung i fjol med sin Derbyseger och med sin triumf i Jubileumspokalen sitter han kvar på tronen.
– Nu får vi förhoppningsvis sikta vidare mot Frankrike, sa Aikio som säkerligen har Prix d'Amérique i åtanke för sin topphäst.

Milliondollarrhyme höll urstarkt till andraplatsen före Norton Commander, båda kom i mål på samma tid som vinnaren. Heart of Steel tog hand om fjärdeplatsen före Perfect Spirit och Vincero´ Gar. Andrahandsfavoriten Villiam kom iväg dåligt från start och galopperade under avancemang med 850 meter till mål.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.