Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Widell bakom skrällarna

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Höga startnummer och höga odds stoppade inte Kaj Widell. Tillsammans med Al’s Mintoo och Sten Åke säkrade kusken en äkta dubbel.

Publicerad:

Det började tillsammans med Peter I Erikssons sexåring Al’s Mintoo (e. Crazed). Kaj Widell hittade femte utvändigt där han kunde sitta innan han styrde på via tredjespår. Det bet bra och på upploppet blev det en ren duell med favoriten Bacchus L.I. och Carl Johan Jepson. Den sistnämnde fick ge sig till slut och därmed tog Al’s Mintoo första segern sedan april i fjol. Det var också första segern i Peter I Erikssons regi och den kom i det fjärde försöket. Klockan stannade på 1.17,7/2640 meter.

I loppet därpå var det dags igen. Den här gången med Hans Karlsson-tränade Sten Åke (e. Scarlets Aino). Ekipaget hade spår åtta bakom bilen och fick nöja sig med fjärde utvändigt inledningsvis. Sedan drog Kaj Widell i högertömmen och då fick Sten Åke göra jobbet i tredjespår. Trots hade han styrka att med knapp marginal sätta nosen först mellan hästar. Det var stenhårt i mål och tre hästar var inblandade.
– Jag hade faktiskt feeling att jag var först och det visade sig rätt den här gången, sade Kaj Widell till Kanal 75.
– Formen är bra för dagen, men framför allt är hästarna i bra form.

Sten Åke tog första segern sedan september och han gjorde det på 1.17,1a/2140 meter. 

På V64-spelet var det ingen som lyckades få sex rätt. Innan Widells dubbelskräll hade Rikard N Skoglund och Beauty Taste snuvat favoriten Dropluggage Racing på segern i V64-inledningen. Stoet tränas av Axevallatränaren Emil Sandblom.
– Hon gjorde det bra. Hon har känts kanon i träningen efter senaste loppet, men att hon skulle vinna trodde jag kanske inte, sade Sandblom.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS