Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Widell: "Jag mår förhållandevis bra"

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Kaj Widell har inte kört på två dagar och många har varit oroliga kring hur toppkusken mår.
Nu väljer han själv att berätta anledningen.

Publicerad:

Kaj Widell har tillhört kusk- och tränareliten i många år. De senaste två dagarna har han lyst med sin frånvaro på tävlingsbanan, och nu väljer han att berätta kring anledningen.
– Jag fick ett återfall med spriten, det är inte svårare än så, säger Kaj Widell.

Han var onårbar under fredagen då han skulle köra på Solvalla och Gävletravet, under lördagen valde han att stryka sig från Mantorptravets tävlingar. Han kommer inte heller köra under söndagen, men tanken är att han gör comeback redan till veckan.
– Jag känner mig inte tillräckligt stark för att köra redan i dag. Jag har inte druckit något mer efter återfallet, men däremot blir man svag och då känns det varken rätt emot mig eller kunderna att sätta sig upp bakom någon häst i lopp. Därför väntar jag till i morgon, då blir det nog att köra igen.

Kaj Widell har varit öppen med sina alkoholproblem under en längre tid, ett problem som kanske framför allt intensifierades under hans tid i Italien och Frankrike under 90-talet.
– Det har gått bra under en längre tid, men det är en sjukdom som man inte tar sig från, det finns alltid där. Jag har mått bra under de senaste åren och jag är fast besluten om att klara det den här gången också, säger Widell som även vill passa på att tacka alla för omtanken.

– Jag förstår att det blir en hel del snack när folk inte vet vad som har hänt, och att en del blir oroliga. Jag får tacka för omtanken och kan säga att jag mår förhållandevis bra i dag.

Kaj Widell har inlett 2019 med 15 segrar på 192 starter. Han har kört in drygt 1,7 miljoner kronor. Han är tänkt att köra i Karlstad under måndagen och sedan på Örebro och Solvalla under onsdagen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS