Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wild Honey vann Lovely Godivas Minne

Foto: ALN
Foto: ALN

Daniel Redén blev en vinnare i Lovely Godivas Minne. Wild Honey visade sin klass från ledningen tillsammans med Örjan Kihlström. – Hon har en bra inställning till sitt tävlande, sade kusken efter segern.

Publicerad:

Cantab Hall-dottern blev välvilligt släppt till ledningen av Gematria. Väl där gick det undan. Utvändige Pasithea Face bjöd på första massagen utvändigt. I slutsvängen fick Wild Honey sällskap av Johnny Takter och Darling Hornline – men det hjälpte föga. Wild Honey bara sträckte på sig över upploppet och gick i mål på fina 1.11,9a/2.140 meter. 
– Det är en fantastiskt fin märr som har gått bra hela sin karriär. Hon är väldigt klok och förnuftig, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.
Förstaplatsen i Lovely Godivas Minne belönades med 250.000 kronor, vilket innebär att Redéns femåring nu har sprungit in över 13 miljoner kronor.
Tvåa i mål blev Frode Hamres Gematria tillsammans med Erik Adielsson som spurtade riktigt fint via open stretch efter ett invändigt lopp. Trea blev Peter Untersteiners Ilona Håleryd med Johan Untersteiner i sulkyn.

Johnny Takter fick sitta upp bakom Robert Berghs Making Love (e. Ken Warketin). Det blev ett vinstgivande drag. Ekipaget satt som fyra i andraspår och attackerade rejält på den sista bortre långsidan. Det bet bra i spåren och redan vid utgången av slutsvängen hade ekipaget kopplat grepp på ledande Run Ceasar Run. 
– Det var väldigt starkt gjort, det var en fin häst det här. Jag hade lite dåligt koll på den innan, men jag vet att Bergh har vältränade hästar, sade Johnny Takter efter segern.

Tjacko Zaz (e. Crazed) stod för en årsdebut som heter duga i V75-6. Efter att ha forcerats till spets med körande Björn Goop efter en 07-öppning drog Timo Nurmos femåring bokstavligt talat musten ur konkurrenterna. Segertiden skrevs till mycket fina 1.09,5a/1.640 meter.
– Det är en fin häst, och han var jättefint förberedd inför det här. Han blev lite väl laddad och jag tänkte, som nog många andra också tänkte, att det skulle bli svårt att hålla hela vägen. Jag fick bara försöka hålla honom motiverad, sade Goop efter loppet.

Den norska gästen U.S.Male E.P. (e. Ganymede) fick ett fint lopp i rygg på ledande Trot Kronos i stayerloppet. När Bravo Navarone attackerade bakifrån inför slutsvängen kunde Erlend Rennesvik kliva ut framför med U.S.Male E.P. och runda ledaren. Sedan jagade konkurrenterna ekipaget förgäves. Hästen tränas av Anders Lundström Wolden.
– Det är en helt fantastisk häst med en våldsam kapacitet när han är frisk. Jag behövde bara hålla honom koncentrerad på upploppet, sade Rennesvik efteråt. 

Thomas Uhrberg har länge pratat gott om Rikstravet Stall Rögles Quiz Töll (e. Quite Easy U.S.). På Åby kom en efterlängtad seger efter en lugn start och en fin avslutning. Flera hästar stred in i det längsta över upploppet, men bäst fart hade alltså Uhrbergs häst. På grund av en indicent 800 meter från mål dröjde det en stund innan resultatet blev definitivt. 
– Jag har hela tiden sagt att detta är en riktigt fin häst. Om jag ska vara lite kaxig så kände jag att det var klart 300 kvar, sade Uhrberg efteråt. 

Barkevious Mingo (e. From Above) och Carl Johan Jepson gick vinnande ur spetsstriden i V75-1, sedan kunde inga hota Nils L Norelius sexåring. Peter Untersteiners duo Starzinner och Hades Håleryd galopperade bort sina chanser. Den sistnämnde tappade stilen från start och Starzinner gick över i galopp i rygg på ledaren under slutsvängen.
– Det var ju odramatiskt egentligen, han blåste ju till spets och sedan var det över. Det är ju fantastiskt bra. Nu har vi vunnit två V75-lopp och två V86-lopp i år, sade Norelius, som nu kan blicka fram emot finalerna under Elitloppshelgen. 

Rätt rad: 3-8-2-11-3-6-7
Utdelning
7 rätt: 534.876 kr
6 rätt: 3.579 kr
5 rätt: 259 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.