Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Witasps nyförvärv slog till på nytt: "Fantastiskt fin"

Foto: Christer Norin/ALN
Det blev en lerig kväll i Bollnäs men banpersonalen gjorde det bra med tanke på förutsättningarna och linjestarterna flöt på bra. Lite lera och smuts stoppade heller inte Leif Witasp att bjuda på ett segerleende efter V64-vinsten med Definitif Launcher. Foto: Christer Norin/ALN

Det bjöds på svåra förutsättningar under Bollnästravets årspremiär och det smetiga underlaget gjorde att startbilen fick plockas bort av säkerhetsskäl till förmån för linjestart. Banan blev också mer krävande ju längre kvällen led, men det var inget som bekom Leif Witasps Definitif Launcher i V64-avslutningen. 

Publicerad:

Leif Witasp bidade sin tid bakom femåringen på innerspår längst bak i kön och hittade ut i andraspår sista bortre långsidan. Med 500 meter kvar följde ekipaget med i tredjespår och Witasp satte nästan omgående in attacken i vida spår. Med en stark slutsväng fångade Definitif Launcher (e. Infinitif) enkelt in ledaren Carbure och gick sedan undan till en smått överlägsen seger på på 1.20,5l/2640 meter.
– Han var fantastiskt fin och det kändes klart redan i sista sväng, sa Leif Witasp i vinnarcirkeln efteråt.

Rättvikstränaren fick femåringen i träning i höstas och framgångarna har inte låtit vänta på sig.
– Han har vunnit tre lopp på fem starter för mig nu och det är klart att jag är nöjd. 

Twinkle Kronos (e. Muscle Hill) gav ett gott formbesked för hemmatränaren Magnus Träff och vann säkert efter en rejäl slutrepa i tredjespår. Sjuåringen kom hem på tiden 1.16,7l/1640 meter. 
– Hästen var lika bra som han varit många gånger förut och han avgjorde enkelt, sa segerkusken Kaj Widell.

Sexårige Staro Kickback (e. Juliano Star) var tillbaka efter några månaders vila och behövde inte förta sig i spetssegern på 1.19,9/2140 meter. Tränaren Per Linderoth såg till att favoriten Sangrita Ås i rygg aldrig fick se dagens ljus och sedan blev det enkelt.
– Han var lite sliten i höstas och behövde vila. I dag kändes han väldigt fin och nu hoppas jag att vi kan tävla på några månader, sa Linderoth i vinnarcirkeln.

Oskar Kylin Blom visste vad han hade i tömmarna bakom Erland (e. Järvsöviking) och avancerade framåt direkt från tillägget till positionen utvändigt om ledande Zulu Lynet. Ekipaget tog över ledningen i slutsvängen och vann säkert före gott gåendes Trottklacka på 1.31,3/1660 meter.
– Han är hur stark som helst och det är en jättefin travare som kan gå en bit upp i klasserna, sa tränaren Christina Erlandsson om sexåringen efteråt. 

Chicago Tindra (e. Igor Brick) och Nathalie Blom bjöd på omgångens största skräll. Blom körde resolut fram till ledningen från tillägg med 31-oddsaren och det åttaåriga stoet försvarade sig helhjärtat i upplösningen till seger med en halv längd före Walkie Talkie. Bengt Modig-träningen tog karriärens fjärde seger i 75:e starten på tiden 1.19,5/2160 meter.
– Hon var nybehandlad och kändes finare än någonsin. Jag ville testa i ledningen och hon bet ifrån sig bra där, sa Blom.

Desideria de Soze (e. Gift Kronos) gick segerlös under 2018 på elva starter men började det nya året på bästa sätt. Rauno Pöllänen skickade femåringen till spets i linjestarten och hade sedan full kontroll på tillställningen.
– Vi har haft ganska bra förhoppningar på henne men det strulade i fjol, så det kändes skönt det här, sa Bergsåkeramatören Malin Block efter segern i V64-inledningen på 1.17,7l/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.