Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Witty och Bood till SM

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Witty med sin tränare Erik Berglöf vid en tidigare start. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Efter en dramatisk upploppsduell kunde Erik Berglöf-tränade Witty och André Bood ro hem uttagningsloppet till Amatör-SM.
– Det känns helt ofattbart, sade segerkusken.

Publicerad:

Erik Berglöf har stallformen helt på topp. På måndagen noterades värmlänningen för nya segrar. Först ut var Witty (e. Maharajah) som tillsammans med André Bood plockade hem uttagningsloppet till Amatör-SM. Ekipaget satt mestadels invändigt, men det femåriga stoet sköt till starkt den sista biten och hann först på 1.14,3a/2140 meter.
– Det löste sig jäkligt bra. Vi hade både tussar och norsken kvar 450 meter från mål. Jag gick ut i andraspår och ryckte huvan. Det bet bra och hon sköt till som en kanon i tredje. Det känns helt ofattbart att vara med i Amatör-SM-finalen, sade André Bood.

I och med segern är ekipaget inkvalade till finalen som avgörs på Åbytravet 12 oktober.

Erik Berglöf ledde också hela vägen med egentränade A Deal Is A Deal (e. Super Photo Kosmos) i finalen av Septembermästaren. Ekipaget varvade på 1.14,9 och vann sedan säkert på 1.14,2/2140 meter.

Björn Goop noterades för en kusktrippel, varav två togs med egentränade hästar. Först ut var Robertino (e. Donato Hanover) som avlade maiden i sin andra start. Ekipaget ledde hela vägen och vann på 1.17,3/2140 meter. Årets fjärde seger tog Stardust Melody (e. Skogans Joker) som från tillägg kördes till ledningen och vann med klar marginal på 1.14,3/2160 meter. Björn Goop satte även dit Alexander Nilsson-tränade Odds Indicator (e. From Above) vilket var den fyraårige valackens tredje seger i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS