Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Your Highness sjuk i borrelia: "Snart igång igen"

Foto: ALN
Oskar Eidsaa, till höger om Björn Goop på bilden meddelar att Your Highness drabbats av borelia. Foto: ALN

I Oslo Grand Prix underpresterade Your Highness rejält.
Nu har förklaringen kommit.
– Hästen var drabbad av borrelia, säger norske delägaren Oskar Eidsaa.

Publicerad:

Toppstoet Your Highness har inte haft det lätt den senaste tiden. Under september månad i fjol blev hästen påkommen dopad i storloppet Oslo Grand Prix. Hästen flyttades i det skedet från Fabrice Souloy till Björn Goop. Hos nye tränaren drabbades hästen av sjukdom och det dröjde ett halvår innan stoet åter var på banan. Efter två lopp i Frankrike slutade hästen tvåa i Olympiatravet. Inför Oslo Grand Prix hade kretsen kring hästen stora förhoppningar, men loppet slutade i moll.
– Your Highness är så mycket bättre än så, så jag förstod att någonting var tokigt. Björn tog hästen till veterinären och man testade för borrelia. Det visade sig att hon hade en fransk typ av borrelia, så det innebär alltså att hon drabbats redan innan Olympiatravet. Borrelia är däremot en komplex sjukdom, som jag förstår det och det behöver inte blomma ut direkt, utan kan ligga vilande i kroppen. Nu har i alla fall medicin från Frankrike flugits in, så snart ska hon nog vara på gång igen. Som jag förstår det siktar Björn på EM för ston, 16 augusti, säger delägare Oskar Eidsaa.
Totalt har åttaåriga Your Highness tjänat 9.066.927 kronor och tagit 25 segrar. Hon slutade oplacerad på tiden 1.13,7a/2.100 meter i Oslo Grand Prix.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.