Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zackrisson hoppfull efter beskedet

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Devil Sound tillhörde favoriterna i E3 förra året. Sedan har det gått trögare. Efter en övertygande seger senast hoppas tränaren att hästen nu har hittat formen.

Publicerad:

Efter seger i uttagningsloppet var det bara Betting Gangster som var mer betrodd när korta E3-finalen avgjordes i Gävle förra sommaren. Det slutade med en femteplats för Anders Zackrisson och Devil Sound. Sedan skulle det dröja till den 24 juni i år innan nästa seger skulle komma.

Och den var efterlängtad.
– Ja, det var skönt. Jag kände att det var den gamla Devil Sound redan i värmningen faktiskt. Därav det lite mer offensiva upplägget, säger Ander Zackrisson.

"Då har man inget där att göra"

Det innebar att Zackrisson och Devil Sound snabbstartade till ledningen och vägrade släppa någon förbi sig. Inte ens nyss nämnde Betting Gangster var en godkänd rygg. Det slutade med seger till vinnaroddset 29,69.
– Jag har haft Sprintermästaren som grundtanke i år, samtidigt som det inte var aktuellt att skicka dit en häst som inte är hundraprocentig. Då har man inget där att göra.

"Jag är rädd att Erik..."

Men efter formbeskedet finns Devil Sound med i startlistorna. Tillsammans med tränaren startar han från spår sju bakom bilen i ett försök där Deep Pockets och Evaluate har de två innersta spåren.
– Jag har en bra häst, men det måste lösa sig från start. Jag är inte nöjd med startspåret någonstans och jag är rädd att Erik kör i ledningen. Det går inte att backa ner och sitta där bak när det går i 1.08-fart till slut. Då kan man inte ta något.

När du ser alla 27 hästar, hur rankar du din egen?
– Jag tycker att han är bland de tio. Han är värd en finalplats, det ska jag inte sticka under stol med.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS