Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zacon Gio på topptid

Foto: Skärmdump ippica.snai.it
Zacon Gio och Roberto Vecchione vid den mersmakande årsdebuten i Neapel. Foto: Skärmdump ippica.snai.it

Zacon Gio är tillbaka med besked. På fredagen gjorde italienaren sin första start sedan triumfen i International Trot på Yonkers i höstas och det blev seger direkt på suveräna 1.11,6/2100 meter. 

Publicerad:

På folktomma Agnano-banan i Neapel, som tvingades hålla sina fredagstävlingar stängda för publik på grund av coranaviruset, stod Zacon Gio för en mersmakande årsdebut. Holger Ehlerts femåring jagade sin 13:e raka vinst och Ruty Grif-sonen gjorde vad han skulle och mer därtill.

Roberto Vecchione i sulkyn vilade inte på hanen från 40 meters tillägg och efter ett snabbt förstavarv (1.11,2) landade ekipaget utvändigt om Vedette del Ronco. På sista bortre långsidan tryckte sig ekipaget till ledningen och Zacon Gio fullföljde hela vägen in i mål på ett rejält sätt. Segern blev säker med 1,5 längd ner till Vedette del Ronco och klockan stannade på topptiden 1.11,6/2100 meter. Det var bara tiondelen ifrån Ticket to Rides världsrekord på samma bana från maj 2018.

Enligt italienska tidningen Cavallo Magazine siktas den italienska stjärnan mot Lotterian den 3 maj. Som ett led i matchningen dit väntar två starter i Turin, först den 22:e mars och sedan i Grupp I-loppet Costa Azzura den 20 april. Zacon Gio, som hade lekstuga i International Trot i fjol på tiden 1.11,7a/2011 meter, lär dock inte bli aktuell för Elitloppet senare i vår. Detta då tränaren Holger Ehlert är svartlistad av Solvalla på grund av en rad dopingbrott.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS