Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zahara Goj till Björn Goop: "Hon behöver utvecklas"

Foto: MARIA HOLMÈN
Sten O Jansson väljer att flytta Zahara Goj till Björn Goop. Foto: MARIA HOLMÈN

Sten O Jansson har spikat planen för sin Zahara Goj. Björn Goop tar över träningen med siktet inställt på Frankrike till hösten. – Jag lägger hellre tiden på unghästarna, säger Sten O Jansson. 

Publicerad:

Efter ett fint fjolår funderade Sten O Jansson på att hans fyraåring Zahara Goj (e. Sahara Dynamite) eventuellt skulle betäckas redan till våren. Så lär det inte bli. Istället lämnar tränaren över ansvaret helt till Björn Goop. 
– Hon är inte anmäld till varken Drottningens eller Breeders Crown, vi missade det, så det finns väldigt ont om lopp för henne. Planen var då att sikta på Frankrike istället men när Björn kollade närmare på det så var det först till hösten som det fanns lopp för henne i Frankrike. Det beror på att hon kom tvåa i E3 förra året och därmed utesluts från en hel del lopp där nere. 
Så, vad händer nu?
– I samband med att Super Nice startar i Margaretas den 1 april kommer Zahara Goj att flytta till Björn Goop, och jag lämnar iväg henne helt förutsättningslöst. Siktet är inställt på Frankrike till höst givetvis. Skulle Björn känna att hon är såpass bra att hon kan starta mot de värsta i Solvallaserien innan det, då får det bli så. 
Hur kommer det sig att du vill flytta henne?
– Jag vet mina begränsningar och hon behöver utvecklas. Det blir tuffare att lyckas med det ju äldre de blir. Hon har lätt för att hetsa upp sig och hon skulle må bra av en annan träningsmetod, kanske längre distanser i klunga. När vi kör sådana jobb här då är vi två stycken. Samtidigt lägger jag hellre den tiden på att träna våra unghästar istället för att åka land och rike runt för att vara med i lopp som passar.
Planerna om att betäcka Zahara Goj läggs alltså på is tills vidare. 
– Som det verkar nu så tar iv det nästa år. Hade hon stått kvar här hemma så hade vi säkert betäckt henne i slutet på maj. Det är sällan man har en så här bra häst och då måste man chansa – känns hon bra hos Björn så har hon ju massa lopp i Frankrike till hösten. 
Zahara Goj har vunnit åtta av karriärens 18 lopp och sprungit in totalt 1.800.500 kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS