Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zorro blev miljonär

Foto: OLA WESTERBERG/TR BILD
Jens Erikssons Zorro Swing vann på Umåker och blev samtidigt miljonär. Foto: OLA WESTERBERG/TR BILD

Jens Erikssons Zorro Swing har hittat en fin vinterform och kunde på Umåker även passera en miljon kronor.

Publicerad:

Det var i V64-5 som Jens Eriksson och Zorro Swing (e. Quite Easy U.S.) till att börja med fick tredjespår genom första kurvan och sedan dödens. Man blev dock avlöst och fick sedan attackera först i tredjespår halvvarvet från mål. Det blev säkert till slut och Jens Eriksson kunde kosta på sig en segergest före mållinjen.
– Det gick snabbt sista 500 och det här är verkligen en underbar häst, sade Jens Eriksson, som alltså även kunde glädja sig över att hästen numera är miljonär.

I V64-inledningen lyckades Jenny Engfors hålla undan från spets bakom Gunnel Fredriksson-tränade So Chic (e. Dream Vacation). Det var årets första seger i tredje starten.
– Det här är en väldigt fin häst som vi trodde mycket på redan förra året, men då tappade hon lite form. Nu är So Chic på gång igen, sade Jenny Engfors.

I V64-2 skrällde Robert Kärrman till rejält bakom sjuåriga stoet Kaksi Can (e. Järvsöviking). Detta efter att ekipaget tagit hand om ledningen och stannat kvar där hela vägen.
– Jag hade tänkt mig en resa i tredje par utvändigt, men Kaksi Can blixtrade bara till efter bilen. Jag ville släppa täten, men det var aldrig någon som kom fram och ställde en fråga. Hon blev väl pigg men lyckades hålla undan med vad som behövdes, kommenterade Kärrman.

I Mästerkusken (V64-3) möttes fjolårets segerrikaste kuskar på Umåker. Robert Skoglund spurtade till vinst med Maria Brodin-tränade Kahlua Bishop (e. Andover Andover) från fjärde par utvändigt. Det var ledande Whispering Pines som fångades in sista biten.

I V64-4 avancerade Ove A Lindqvist 1300 från mål med Don Viking (e. Järvsöviking). Ekipaget övertog ledningen in i slutkurvan och kunde sedan hålla undan knappt men säkert närmast före raketspurtande Mino.

I V64-avslutningen var Nicklas Westerholm i huvudrollen. Han ledde länge själv med Hulk Boko, men det var även här Ove A Lindqvist som visade sig bäst till slut. Den här gången från dödens bakom Westerholm-tränade Kalashnikov (e. Orlando Vici). Hulk Boko slutade oplacerad.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS