Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

26 padelbanor ska byggas i Åby Arena

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Bild från när Åby Arena invigdes. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Delar av Åbymässan blir padelhall.
1 februari 2021 ska 26 banor stå klara.
Coronapandemin gjorde att situationen var ohållbar.

Publicerad:

Mässor har varit inställda under i princip hela året runt om i landet. Åby Arena har innefattat travbana, hotell och mässhall – de två sistnämnda har tagit mycket stryk av coronaviruset. Nu står det klart att mässhallen görs om till padelhall, det skriver Mölndals-Posten.

“Svår situation"

Mässbolaget Easyfairs vd, Joachim Warnberg, uttryckte följande till tidningen i somras: 
– Hösten är redan körd för oss, nu diskuterar vi om vi alls ska kunna ha några evenemang under 2021. Stora mässor tar mellan ett halvår och 18 månader att förbereda, så det är en svår situation, sa han till Mölndals-Posten så sent som i augusti.

“Bra sätt att använda sina lokaler”

Ny samarbetspartner till fastighetsägaren Klövern blir Padelpartners – som ska bygga upp 26 stycken banor på kort varsel.
– Det är fruktansvärt att det står stora tomma lokaler som inte används, inte bara i Mölndal utan hela Sverige. Men det är fantastiskt att Klövern hittat ett bra sätt att använda sina lokaler, säger Andreas Ehrnvall, delägare i Uppsalaföretaget Padelpartners till Mölndals-Posten.

Finns fortfarande plats för auktioner

Nyheten innebär dock inte att det behöver vara slutet för hästauktioner på Åby Arena.

– Nej, hela mässhallen är på cirka 11 000 kvadratmeter och padelanläggningen kommer inte att uppta hela den ytan. Norra delen där vi arrangerat auktionerna blir fortfarande kvar och det finns således fortfarande plats för det, även om vi inte diskuterat frågan med Klövern ännu, säkert Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Åby Travsällskap äger 30 procent i fastigheten.
– Givetvis är det jäkligt trist att en satsning inte fungerar, men jag förstår att något behöver göras. Hur ska man överleva utan verksamhet på kanske två år? Därför känns det bra att vi får en ny lösning i lokalerna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.