Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dunder: ”Kommer att underlätta oerhört”

Foto: MIKAEL WIKNER
Robert Dunder slipper nu åka till Sundsvall för mer avancerad veterinärvård på sina hästar. Foto: MIKAEL WIKNER

Redan i slutet av maj kommer Umåker åter att ha en fungerande veterinärklinik för travhästar.
– Det här kommer att underlätta oerhört, säger proffstränaren Robert Dunder.

Publicerad:

Det var i slutet av oktober förra året som Evidensia gick ut och berättade om beslutet att stänga tre av sina hästkliniker i landet: Örebro, Kalmar och Umeå. Dessutom filialverksamheterna i Skellefteå och på Solänget. Nu kan dock Umåker presentera en bra lösning.

– Det blir Distriktsveterinärerna i Vännäs som flyttar in i våra lokaler på travbanan. Själva hästdelen kan dra igång redan i slutet av maj, berättar Umåkers sportchef Håkan Persson.

Distriktsveterinärerna, Umåker blir själva namnet på hästkliniken, som även kommer att ha en smådjursavdelning.

– Det krävs lite ombyggnationer inför detta, så öppningsdatum där är den 1 oktober. Distriktsveterinärerna i Vännäs hyr lokalerna av oss, men vi på Umåker har ingen ägarandel i verksamheten.

Håkan Persson betonar att det finns två positiva delar i den här lösningen.

– För det första ökas servicen till de aktiva och även säkerheten kring verksamheterna vid banan. Den andra delen är att vi får en ny bra hyresgäst och båda parterna ser det här på lång sikt. Det första hyreskontraktet är skrivet över sex år.

Tränarna i Västerbotten har sedan i höstas haft det besvärligt när det gäller veterinärbiten. Det har blivit långresor till Sundsvall och Boden istället.

– När det gäller den löpande veterinärvården finns det fungerande lösningar. Däremot har jag fått åka till Sundsvall när det gällt operationer och kastreringar. Den nya hästkliniken vid banan kommer att underlätta oerhört, säger umåkertränaren Robert Dunder.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.