Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Östersund ändrar starttid för att locka folk

Foto: TR BILD
Jan Quicklund. Foto: TR BILD

Fredag 21 maj öppnar Östersundstravet sin restaurang då de har kvällstävling. Samtidigt ändrar de starttid.
– Vi startar tidigare för att ge folk möjligheten att se fler lopp, säger travbanechefen Jan Quicklund.

Publicerad:

Från den 17 maj kan större arrangemang ta in en publik på 500 personer. Om det blir så inom travet bestäms på ett möte 10 maj.

Men då det gäller travrestaurangerna är det varje bana så får ta beslut om man ska hålla öppet under tävlingsdagar.

Vissa travbanor väljer att öppna. Andra avvaktar.

Klockan 20.30 måste restauranger stänga och det är oftast mitt i tävlingskvällen. När det gäller Östersundstravet så startar man tävlingsdagen 21 maj redan 17.25.

– Nu missar restauranggästerna bara det allra sista loppet för kvällen. Men om det blir beslut den 10:e maj att vi får ta in publik så kan de se sista loppet från publikplats sittandes. Vi tror att vi lockar mer folk nu om vi tidigarelägger. Om man missar 2-3 lopp av tävlingsdagen så kanske det inte är intressant att gå. Jag är trygg med att besökarna kommer att hålla de restriktioner som finns. Vi har öppet dagligen under lunchen och det är aldrig några problem att folk missköter sig, säger travbanechefen Jan Quicklund.

Ishockeyn har under säsongen tidigarelagt sina matcher för att supportrarna ska kunna se hela matcherna från restaurangerna. Kanske hänger travet på nu för att locka folk till banorna?

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.