Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Winterprofil på Bergsåkers tävlingar

Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Bergsåkers travbanechef Henrik Montin hoppas på sol och vintriga förhållanden nu på lördag. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

Bergsåker laddar för Winter Trot nu på lördag och det ser lovande ut.
– Vi har knökfull i restaurangerna, hur det blir utomhus beror på vädret. Men just nu ser det lovande ut, säger Bergsåkers travbanechef Henrik Montin.

Publicerad:

Idén med Bergsåker Winter Trot presenterades i höstas, tanken var att få till ett vinterns Sundsvall Open Trot i februari. Nu är vi snart där och rent sportsligt sticker nyinstiftade grupp II-loppet Polaris Bergsåker Winter Trot ut med ett förstapris på 500.000 kronor. 
– Det blev väl ungefär som man hade hoppats. Det skulle ha varit kul med ett affischnamn från vintermeetinget eller någon riktigt bra annan häst som valde att börja säsongen lite tidigare. Men det känns som att vi har fått de tolv bästa som finns att tillgå över den här distansen, säger Bergsåkers travbanechef Henrik Montin.

Den sistnämnde tycker att loppet ser ganska öppet ut på förhand, liksom V75-gången i stort.
– Vi den här tidpunkten på året är det lätt hänt att loppen annars blir lite skiktade, men det tycker jag inte är fallet den här gången.

Rent arrangörsmässigt har Bergsåker förstås haft några jobbiga veckor. Det var först alldeles nyligen som restriktionerna togs bort och publiken tilläts komma i vanlig mängd till arenorna igen. 
– Vi kan göra mycket av vad som planerades på förhand, men inte allt. Det har att göra med att vissa tillstånd inte gick att få klara i tid. Exempelvis fick vi blåsa av tankarna om en marknadsplats och även en isbar på publikplats. Däremot kommer det finnas en isskulptör på plats och en speciell istron, där segrande kuskar och tränare kan fotas och man kan ta egna selfies.

Vidare finns två stora sponsorer representerade som kommer att se till att fler än en hästkraft visas upp. 
– Just nu ser det ut att bli minus fyra grader och sol på lördag, det låter som det optimala. När det gäller våra restauranger är dessa i princip redan fullsatta och vi kommer även att öppna upp 100 Kvar för sittande och bargäster. Allt för att det ska bli så trivsamt som möjligt för de besökande, avslutar Henrik Montin.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.