Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amatörstall i Gävle invigt

Foto: TR BILD
Kent Modin, vd Gävle Travsällskap. Foto: TR BILD

Initiativet på stallbacken är menat att stärka breddsporten i Gävleområdet.

Publicerad:

Gävle Travsällskap har under en längre tid haft en tanke om att starta upp ett amatörstall inne på stallbacken. Ett stall har renoverats - ett stall som innefattar tolv boxar.

– Vi vet alla att vi behöver fler i vår sport - och vi måste skapa förutsättningar som gör det möjligt att äga, träna och köra häst på hobbynivå, men ändå kunna bo och arbeta i en större tätort. Det här upplägget bygger på att man hyr boxar av travbanan och sedan har b-tränarna ett eget avtal sinsemellan för gemensamma inköp samt ordning och reda. 

– Lösningen har skapat förutsättningar för de som går utbildning på travskolan att hyra boxar på banan efter godkända kurser så de kan komma igång med sin verksamhet. I stort har det hjälpt till att stärka breddsporten i Gävleområdet, säger Kent Modin, vd Gävle Travsällskap.

Så här långt har tre b-tränare hoppat på tåget, och fler är på ingång. De tre första hyresgästerna är Göran Haglund, Per Johansson och Lars-Göran Jansson.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.