Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Intrång hos Untersteiner – hästar släpptes lösa

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Johan Untersteiner fick ett samtal om att stallets hästar var lösa. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Johan Untersteiner har blivit utsatt för sabotage.
En person har tagit sig in på gården – och släppt några av stallets hästar lösa. Ingen person eller häst ska blivit skadade.

Publicerad:

Johan Untersteiner fick samtal från en granne som såg att flera hästar sprang lösa. En obehörig person hade då tagit sig in olovligen på en av Johan Untersteiners träningsanläggningar. 

Det skriver Expressen i dag. 

Untersteiner själv befann sig på Halmstadtravet på möte. 
– De ser en kvinna öppna alla boxdörrar. Men när de närmar sig försvinner hon. Men vi lyckades få registreringsnumret på bilen. Vi skyndade oss dit och får tag på alla hästar. Ingen verkar vara allvarligt skadad som tur var. Ingen lämnade gården, säger Johan till Expressen. 

Har överlämnat övervakningskameror

Nu har händelsen polisanmälts och enligt Untersteiner har polisen kunnat identifierat den misstänkta förövaren. Det är i nuläget inte bekräftat om en förundersökning om brott inletts. På gården finns dock övervakningskameror som har överlämnats till polisen för att öka bevisningen. 
– Personen har inte något med vårt stall att göra, det viktigaste var att allt var bra med hästarna.

Johan Untersteiner är Sveriges störste travtränare och har 168 hästar på träningslistan. 

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.