Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eric Martinsson gick utbildning i arbetsmiljö

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Carl Johan Jepson (till vänster) och Eric Martinsson (akrivbild). Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Eric Martinsson var en av fem tränare som utbildades under projektet Hållbar travsport.
Ett bra val, enligt Axevallatränaren.
– Kunskap kan vi aldrig få för mycket av. Det är nog många som behöver mer, säger han.

Publicerad:

Förutom besök av experter innehöll projektet också träffar med tränarkollegor. En nyttig erfarenhet, säger Martinsson.

– Man får lite andra vinklar när man får höra från folk som vet vad de pratar om. Hur man ska ta personal till exempel. Väldigt mycket handlade om personalfrågor. Det är väldigt viktigt och något som också tar mycket energi när man ska tänka på det hela tiden. Vi som var med hade stall i ganska lika storlek och det var nyttigt att få lite infallsvinklar från tränare i samma situation. Vi stöter på samma problematik, men har olika tillvägagångssätt. Att byta erfarenheter är nog något vi är för dåliga på överlag.

• Skulle du rekommendera dina kollegor att ta kurser i arbetsmiljö?
– Ja, det tror jag kan vara nyttigt för många. Travtränare är utbildade i sitt yrke och saknar väl högskoleutbildningar. Det är väldigt få utbildningar inom travet jämfört med många andra yrkesgrupper som utbildas mer successivt. Det känns som att det här precis har börjat inom travet och det är bra att vi följer med samhället.

• Vad tycker du har varit den största lärdomen?
– Det här med möten, personalmöten. Sådant har vi väldigt lite i stallarna. Kommunikation är väl en bra sammanfattning på det. Det är viktigt. Det är det mycket handlar om för att knyta ihop det. Det gör att man själv mår mycket bättre i slutändan. Hur vi själva mår kretsade det mycket kring också. Hur vi kan må bättre genom allt från fysisk träning och kost till att våga ge sig själv lite mer fritid och samtidigt lita på andra människor.

Martinsson berättar att gruppen bland annat träffades på Jörgen Westholms gård.

– Det var en rolig grej att vi kunde genomföra ett par fysiska träffar eftersom vi var en så liten grupp. Det är roligt att se hur andra gör och jag tror att många skulle må bra av att lyssna lite på andra och inte bara vara konkurrenter. Resultaten blev bra för oss alla. Om det var en tillfällighet vet jag inte, men de flesta hade ett bättre år än tidigare. Oavsett känns det som att det var en nyttig erfarenhet.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.