Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oskar Kylin Blom fick utbildning i arbetsmiljö

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Oskar Kylin Blom (arkivbild). Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Oskar Kylin Blom har inte varit proffstränare länge, men han har hunnit tänka efter.
Gävletränaren tror att arbetsmiljön är en viktig kugge för tränare som vill hålla över tid.
– Från början hade jag inte många tankar alls, säger Kylin Blom.

Publicerad:

Men det har han nu. Kylin Blom var en av tränarna som coachades i arbetsmiljö under fjolåret.

På andra sidan konstaterade han att två år som proffs har påverkat honom.

– Det var kul och jag lärde mig mycket. Framför allt kanske jag fick lära mig att leda både mig själv och mina medarbetare. Kan man inte leda sig själv kan man inte leda andra. Vi har gjort många förändringar här även om de är små, säger Kylin Blom.

• Vilken var största aha-upplevelsen för dig?
– Det vet jag inte om jag hade någon. Första träffen gick ut på att leda sig själv och man kunde läsa i en bok precis vilket stadie i livet man var i. Jag blev lite förvånad av att jag kände mig lite träffad när jag kunde läsa precis var jag stod. Det är roligt med personlighetsanalyser. Jag gjorde det på Wången och det hade förändrats på två år. Det är något jag hade på känn för jag tycker att jag har blivit annorlunda. Man fick det lite bekräftat.

• Är arbetsmiljö viktigt?
– Jag tror att det är väldigt viktigt. Det är inte bara travet utan samhället i stort som det inte ser ut som förut. Vi inom travet får inte snöa in oss på hur det var förr. Oftast är det inte personalen det är fel på utan vi arbetsgivare som måste lära oss tänka annorlunda för att behålla vår personal.

– Det är en stor fråga och den är ekonomisk också. Där blir det en krock. Ska vi försöka förhålla oss till de regler som finns krävs det mer av personalen. Arbetsmiljön och arbetstider måste vi börja tänka på. Jag tror i alla fall att de tränare som börjar tänka på det tidigast kommer ha lättare att hitta och behålla personal i framtiden. Det går inte att tänka som för tio-tjugo år sedan. Personal kommer inte jobba sju dagar i veckan och vara glada för att de har ett jobb. Jag tycker att de som har möjlighet ska söka kurser. Många är nog bra och man kan också lära sig mer.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.