Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bella Bellini har gjort sin sista start

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Bella Bellini under Hambletonian-dagen i fjol då hon vann Dr John R Steel Memorial. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Hon har tjänat över två miljoner dollar och blev i fjol utsedd till årets travare i USA. Nu har superstoet Bella Bellini gjort sin sista start.
– Hon har inte riktigt varit sig själv i år, säger tränaren Nifty Norman.

Publicerad:

Femårige Bella Bellini (e. Bar Hopping) har gjort sex starter under 2023 vilket resulterat i en seger, och för några dagar sedan togs beslutet om att avsluta tävlingskarriären för stoet som sprungit in drygt 2,1 miljoner dollar.

– Det kommer att komma många frågor om varför hon inte är med i Miss Versatility på Meadowlands på lördag. Därför vill jag nu offentligt meddela att vi kommer att pensionera henne och hon kommer att gå in i nästa fas av sitt liv, säger ägaren och uppfödaren David McDuffee till Harness Racing Update.

“Hon har varit fantastisk”

Bella Bellini har tränats av Richard “Nifty” Norman. Han berättar om vad som ligger bakom beslutet att sluta tävla med det femåriga stoet.

– Hon har inte riktigt varit sig själv i år. På röntgen har man kunnat se mycket slitage på knäna, och det sista jag någonsin vill göra är att skada henne. Vi tog ett beslut att pensionera henne och jag tror att det är det bästa för hästen. Jag vill aldrig se henne vara halt på banan eller skada sig själv i ett lopp. Det är som att försöka lappa ihop en gammal quarterback. Det kommer en tid när du bara inte kan spela längre. Hon är inte skyldig någon något. Hon har varit fantastisk, säger tränaren Nifty Norman till Harness Racing Update.

Vann Hambletonian Oaks

Bella Bellini har många stora segrar på meritlistan. Under år 2022 vann hon bland annat Breeders Crown för ston och Hambletonian Maturity. Även som treåring var hon först över linjen i Breeders Crown och hon segrade även i Hambletonian Oaks. 

Totalt blev det 21 segrar på 51 starter och som snabbast sprang hon 1.08,2a/1609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.