Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bepi Bi slutar tävla

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Bepi Bi vid segern i Sweden Cup 2022. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I fjol var Bepi Bi först över linjen i Sweden Cup.
Nu har den sexårige hingsten gjort sin sista start.

Publicerad:

Bepi Bi (e. Donato Hanover) var en stjärna som unghäst då han vann grupp I-loppet Orsi Mangelli och slutade trea i det Italienska Derbyt. Han fortsatte att leverera på hög nivå som äldre och visade vid flera tillfällen upp sig på svensk mark. 

Den största triumfen kom i Sweden Cup 2022 där han vann både försöket och finalen. Året innan var han tvåa i Fyraåringseliten på topptiden 1.09,1a/1640 meter efter en tät slutduell mot Daniel Redéns Sister Sledge.

Startade under fredagen

Under fredagen startade Bepe Bi i det italienska grupp I-loppet Gran Premio Duomo där han slutade trea. Det blev också hans sista start. Något som Vendopuledri har skrivit om.

Bepi Bi är undan Lorraine Bi vilket gör honom till halvbror med Twister Bi som sprang in över 12 miljoner kronor och vann VM-loppet på Yonkers år 2017.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.