Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En kämpe blir pensionär

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Hans-Owe Sundberg-tränade kämpen Charrua Forlan har gjort sin sista start och får nu istället njuta av pensionärslivet. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

En av svensk travsports allra största kämpar och profiler tackar för sig och blir glad pensionär.

Publicerad:

Det är tioårige Charrua Forlan (e. Up Front Larry) som gjort sin sista start.

”I samråd med ägarna har vi beslutat att torsdagens start blev den sista för Charrua Forlan. Han är en pigg, fräsch och levnadsglad tioåring, men för gammal och klok för att ta ut sig sig till max när konkurrensen är så tuff som den är i högsta klassen. Vi kommer att minnas honom som kämpen och hedershästen, som mot alla odds hade kommit till världen och sen blev så bra. Några höjdpunkter under den fina karriären, med säsongerna som fyra- och åttaåring som de bästa, är E.J:s Guldsko, Midsommarloppet, Bergslagsloppet och försökssegern i Sweden Cup 2018. Även andraplatserna i Fyraåringseliten och Solvalla Grand Prix 2014 måste nämnas”, skriver Hans-Owe Sundberg på sin hemsida.

Charrua Forlan avslutar tävlingskarriären med 26 segrar och 4.226.700 kronor på kontot. Hästen får nu återvända till uppfödaren Sandra Gordon, där han återförenas med sin mamma Friska Bar och kan njuta av ett trivsamt pensionärsliv.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.