Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Racing Brodda slutar tävla

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Racing Brodda. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Sjufaldiga miljonären Racing Brodda har gjort sin sista start.
Då hon dragit på sig en skada väljer man att avsluta den sex år långa tävlingskarriären och ta henne till avel.

Publicerad:

Hon gjorde sin senaste start i Rättvik den 5 augusti och nu meddelar stallet att tävlingskarriären är över. Detta efter att hon drabbades av en muskelsträckning i loppet och tvingas till några månaders vila.

På Elitauktionen 2016 köptes Racing Brodda av Mattias Djuse för 170.000 kronor. Hon började tävla i september som tvååring och i den femte starten var hon trea i Svensk Uppfödningslöpning.

Fyraåringssäsongen var hennes klart bästa då hon sprang in över 4,2 miljoner kronor. Under karriären var hon finalist i E3, Breeders Crown, Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet och Derbystoet. 

Karriärens stora seger kom i Derbystoet 2019.

– Min största seger, det är alltid extra roligt när man själv har köpt in hästen och tränat hela vägen. Racing Brodda var en fantastisk häst och betydde mycket för mig i början av min tränarkarriär. I början var hon mer stark än speedig men förbättrade hela tiden sin teknik och blev med åren väldigt snabb, säger Mattias Djuse till stallets hemsida.

Racing Brodda vann 17 lopp på 78 starter och tjänade 7.831.250 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.