Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsmästaren Zacon Gio slutar tävla

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Zacon Gio på Solvalla i maj 2023. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Storstjärnan Zacon Gio har tävlat färdigt. Han vann bland annat VM-loppet, satte världsrekord och besegrade Face Time Bourbon vid två tillfällen.

Publicerad:

Italienske Zacon Gio (e. Ruty Grif) var tidigt en stjärna. Redan som fyraåring vann han VM-loppet på Yonkers och tidigare samma år var han före superstjärnan Face Time Bourbon i Gran Premio d’Europa. 

År 2020 var han återigen starkare än Face Time Bourbon. Nu i Lotterian. Några månader tidigare slog Zacon Gio också världsrekord på 800-metersbana då han sprang 1.09,3a/1640 meter i Padova.

De största framgångarna kom i Holger Ehlerts regi. Zacon Gio var även en sejour hos Jean-Michel Bazire och Alessandro Gocciadoro. I den senares regi besökte han Sverige utan framgångar. Hästen flyttades sedan tillbaka till Ehlert. 

Skadade sig i lopp

I början av veckan skadade sig nioåringen i ett lopp i Neapel och nu är karriären över.

– Zacon Gio kunde ha sprungit under 1.10 häromdagen. För han var väldigt bra. Tyvärr hände det otänkbara och i dag, efter veterinärbesök och utvärdering av den resulterande hältan, beslutade vi tillsammans med ägaren att det var rätt att ge honom en välförtjänt vila, säger Holger Ehlert till Equos.

Zacon Gio tjänade över 1,7 miljoner euro och blir nu avelshingst på heltid.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.