Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Olsson till Menhammar

Foto: MAGNUS ÖSTH/TR BILD
Foto: MAGNUS ÖSTH/TR BILD

Här kommer värvningsbomben som ruskar om trav-Sverige: Daniel Olsson, 51, lämnar jobbet på Kanal 75.
Från och med den 1 februari blir han istället ny försäljningschef på Menhammar.

– En sån här chans går bara inte att tacka nej till, säger han.

Publicerad:

Daniel Olsson har varit travtränare av ganska bra snitt - och kusk av ännu högre kvalitet. Han har kört såväl Elitloppet som Prix d’Amerique. Fast ändå är det kanske på senare år, i TV-sändningarna, som han har blivit som allra mest populär inom det svenska travet.

Att vara en personlighet i rutan kring travtävlingar, betyder att du granskas från topp till tå under varje arbetspass. Att i den rollen bli uppskattad av alla, är få förunnat. Men i Daniel Olssons fall är det sällan som han fått negativ kritik för sina TV-insatser. De allra flesta initierade och kräsna tittare har uppskattat hans kompetens och balanserade kommentarer.

Framför allt har Olsson närmast blivit ett med de franska ATG Live-sändningarna.

– Alltså, jag har haft det kanon i TV och på Kanal 75. Jag har fått göra väldigt många olika roliga saker, säger han.

Men ändå: Nu slutar Daniel Olsson alltså på ”Kanalen”.

Han släpper kolstybben, Vincennes och Jean-Michel Bazire. För att ägna sina dagar åt Maharajah, Readly Express, Calgary Games - och 80 föl ute i hagarna. Olsson startar en ny yrkeskarriär som försäljningschef på Sveriges mest klassiska stuteri.

– Detta gick helt enkelt inte att tacka nej till. Kolla på hingstparken, kolla stammarna på fölen, kolla viljan att utvecklas. Det här är verkligen min planhalva och en once-in-a-lifetime-möjlighet, resonerar Olsson.

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Johan Hellander, stuterichef Menhammar Stuteri. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

“Daniel och Menhammar passar ihop”

För den uppmärksamme är anställningen av just Olsson kanske ingen jätteslump. Menhammar Online Sales har blivit en succé under pandemiperioden - och vem har varit dess mest använda expert under liveauktionerna? Jodå, just det, Daniel Olsson

– Vi hade såklart koll på Daniel redan innan han har jobbat med de uppdragen, säger Menhammars stuterichef Johan Hellander. 

– Men där har det verkligen känts och synts att Daniel och Menhammar passar ihop.

Fyra fullbokade hingstar under året som gick, 80 årliga föl, arrangemanget ”Margaretas Tidiga Unghästserie” - och så då plötsligt en egen auktionssajt. Det har hänt grejer på Menhammar de senaste åren. 

– Det är det jag menar. Menhammar har varit ett monument i svensk travsport under väldigt lång tid, men viljan att utvecklas finns ändå där hela tiden och jag är jättepeppad att få bli en del av det.

Om man, som Daniel Olsson, har varit tränare, kusk, uppfödare (i liten skala) - och på senare år även ankare i trav-TV - är naturligtvis kontaktnätet stort. Men samtidigt har han stortrivts även med sina nuvarande vardagar.       

Ingen risk att du kommer att sakna att få berätta om en 30-oddsare som värmt extra bra en vintrig eftermiddag på Vincennes?

– Haha, självklart är det också superkul. Men förstå hur stimulerande det här nya är för en sån som mig; Att kanske få fem fullbokade topphingstar att arbeta med under nästa år, när Calgary Games också är med oss, och att få jobba med att hitta ägare åt 80 toppstammade föl. Dessutom möjligheten att kunna utveckla framtidens auktioner. Plus satsningen på tävlingsbiten, utöver det. Nä… här fylls verkligen hela tårtan, säger Daniel Olsson. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.