Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindgren tillbaka på Bergsåker

Foto: TR BILD
Henrik Lindgren lämnade Bergsåker 2013, men är nu snart tillbaka som vd för både Bergsåker och Dannero. Foto: TR BILD

Efter sju år återvänder Henrik Lindgren till Bergsåkers travbana – nu som vd för både den banan och Dannero.

Publicerad:

Det här berättas i ett pressmeddelande från Norrlands Travsällskap.

– Vi är mycket glada för att Henrik nu återvänder till travsporten och uppdraget som vd för Bergsåker och Dannero. Vi har aktivt sökt en affärs-och marknadsinriktad ledare med ett brett kontaktnät både i Sundsvall och inom travsporten. Vi har talat med några kandidater och utifrån det till slut funnit Henrik att vara den bästa lösningen för oss, säger Norrlands Travsällskaps ordförande Johan Sundberg.

Henrik Lindgren har stor erfarenhet från travsporten. Han började som sportassistent på Bergsåker och har sedan dess hunnit med rollen som både assisterande sportchef och sportchef i Örebro samt sportchef på Bergsåker. För sju år sedan bytte Henrik Lindgren från Bergsåker till Casino Cosmopol och sedan 2019 har han haft rollen som klubbchef för GIF Sundsvall.

– Det här har inte varit något lätt val för mig att göra. Jag har trivts väldigt bra i GIF Sundsvall, men för mig är detta ändå drömjobbet. Med min historia på Bergsåker känns det som att komma hem, säger Henrik Lindgren och utvecklar:

– Bergsåker är en av fyra storbanor inom travsporten, och möjligheten att få vara med och leda och utveckla verksamheten här är oemotståndlig. Både Bergsåker och Dannero är välskötta travbanor med stolta anor, men tillsammans med den duktiga personalen hoppas jag självklart kunna vara med och sätta min prägel på utvecklingen framåt.

Henrik Lindgren ser rekryteringen som den viktigaste framtidsfrågan för Svensk Travsport.

– För mig är och har alltid hästägarna varit den viktigaste målgruppen. Därmed inte sagt att vare sig aktiva eller publik inte är betydelsefulla, men lyckas vi med hästägarerekryteringen så är vi en bit på väg både vad gäller rekryteringen av andra aktiva och publik.

– Sedan är travskoleverksamheten och rekryteringen av de yngre förmågorna en avgörande fråga för framtiden. Här har Bergsåker och Dannero varit väldigt framgångsrika under de senaste åren, något jag vill fortsätta att arbeta för, jag är också övertygad om att vi kommer att få skörda frukterna av detta arbete framöver, fortsätter Henrik Lindgren.

Han tillträder som vd för Bergsåker och Dannero den 15 november och ersätter därmed avgående Jens Berglund.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.