Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skötarhjälpen – nytt initiativ på Axevalla

Foto: Privat & TR BILD
Roger Moström, vd på Axevalla. Foto: Privat & TR BILD

Möjligheten att anlita utselningsskötare. Det blir verklighet på Axevallatravet – med förhoppningen att hjälpa tränare och deras personal i samband med tävling.

Publicerad:

Nu finns det möjlighet att anlita en utselningsskötare i samband med tävlingar på Axevallatravet. Detta för att ge möjligheten för tränare med personal att avlasta arbetet under tävlingsdagarna.

– Detta är ett intressant initiativ som vi gärna är först ut med att testa. Kan vi vara behjälpliga att underlätta för tränare och dess personal vid tävling så är vi såklart gärna det. Rent praktiskt kommer det innebära att det kommer att finnas en lista på vår hemsida med tillgängliga skötare och vad de kan hjälpa till med, sedan är det tränarna själva som tar kontakt med skötaren för bokning till respektive tävlingsdag. Gällande ersättning och lön till skötaren så ligger det på tränarens ansvar, säger Roger Moström på Axevallatravet, i ett pressmeddelande.

Maria Karlsson från Hästnäringens Yrkesnämnd uttalar sig också i pressmeddelandet.

– Vi vill genom detta initiativ försöka avlasta skötarna och tränarna med hjälp av skötare på plats. Tanken är att de på plats kan hjälpa till med att till exempel sela, duscha häst, tvätta utrustning eller vad tränaren önskar.

Det gör även Sara Westholm från Hästnäringens Nationella stiftelse.

– Vi vet att drivkraften för många hästskötare är att följa med på trav men eftersom vi har utmaningar med kompetensförsörjning i branschen så behöver vi också hitta lösningar för att få till en hållbar näring. Detta kan vara ett alternativ värt att prova.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.