Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Björn Goop ersätts bakom Face Time Bourbon

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Montage
Face Time Bourbon kommer i framtiden att köras av Éric Raffin. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Montage

Det blir kuskbyte för Face Time Bourbon i nästa start. Björn Goop kommer inte längre att köra hästen, meddelar Antonio Somma.

Publicerad:

Kretsen kring Face Time Bourbon byter kusk för den sexårige hingsten. Det berättade majoritetsägaren Antonio Somma i den franska tv-kanalen Equidia på torsdagen.

Björn Goop kommer inte längre att köra hästen.

– Vi vill tacka Björn Goop som varit en duktig kusk för Face Time Bourbon i 17 månader, men detta äventyr slutar med Prix de France, säger Antonio Somma till Equidia.

Sébastien Guarato har varit tydlig med att nästa uppgift för Face Time Bourbon blir Prix de Sélection på Vincennes lördagen den 6 mars. Face Time Bourbon jagar tredje raka segern i loppet öppet för fyra- till sexåriga hingstar och ston.

På frågan om vem som kan komma att köra hästen i Prix de Sélection nämnde Antonio Somma ett flertal alternativ: Éric Raffin, Yoann Lebourgeois, Matthieu Abrivard, Gabriele Gelormini eller Franck Nivard, men att det är Sébastien Guarato som tar beslutet om vem som ska köra hästen.

Sébastien Guarato var också han med i Equidias sändning. Där berättade han att det blir Éric Raffin som får förtroendet i fortsättningen.

– Éric Raffin kommer att köra hästen. Jag frågade honom och han tackade ja. Han har redan vunnit lopp med Face Time Bourbon så det känns som ett naturligt val, säger Sébastien Guarato till Equidia.

Björn Goop har kört Face Time Bourbon i 29 av hästens 35 starter. Med stor framgång. 24 av starterna har slutat med seger, däribland två i Prix d’Amérique.

På eftermiddagen kommenterade Björn Goop kuskbytet via Twitter: “Att en häst får ny kusk tillhör spelets regler. Jag är tacksam för att jag fått möjlighet att köra FaceTime Bourbon. Jag önskar hästen och kretsen kring honom all lycka i framtiden.”, skrev han.

Travronden har sökt Björn Goop.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.