Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elias Strandberg tror på femte raka för Likeaboss

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det är lätt att gilla segerstaplaren Likeaboss.
På lördags startar han på V75 och jagar sin femte seger i rad.
– Det är en härlig häst att köra och jag tror på toppchans, säger kusken Elias Strandberg.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Alla gillar en vinnare och många har fattat tycke för Per Lindqvists Likeaboss. 

– Jag gillar honom också skarpt. Det är en upplevelse att köra Likeaboss, säger kusken Elias Strandberg.

Sex gånger har Strandberg fått chansen bakom Likeaboss vunnit fem och dom fyra senaste i rad.

– Jag är oerhört tacksam att få chansen och fortsatt förtroende av Per. Jag har kört hästar med mer pengar på sig och bättre meriter, men sett till vilken klass han tävlar i så är det den bästa häst jag kört.

Elias Strandberg har fått en rivstart som kusk det här året, mycket tack vare Likeaboss.

– Jag har redan kört in över 200.000 kronor och mycket är ju hans förtjänst och sedan är jag mer tillgänglig numera. För några år sedan hade jag problem med hjärtat och sedan fick jag en fraktur på en hand som höll mig borta i månader. Jag jobbar som lärling hos min sambo Johanna K Karlsson och vi har ändrat lite i stallet och jag är mer tillgänglig som kusk numera.

På lördag är det finaler på V75 och Likeaboss lär bli favorit efter en imponerande seger i sitt försök. Snacket efteråt var hästens reaktion när Elias ryckte tussarna ur hästens öron.

– Ja, det är otroligt alltså, han kan kännas trött och oinspirerad hela loppet, men när jag rycker tussarna så tar han i som bara den och tar fram sitt fighterhjärta. Man undrar ju hur länge han ska reagera på detta, det känns lika härligt varje gång och jag hoppas det fortsätter så. Sedan finns det en del annat i utrustning och balans som vi inte har testat ännu. Helstängt huvudlag, barfota och amerikansk vagn, allt detta har vi kvar att prova.

Nyttigt att bli trött

Efter segern näst senast på V75 följde Likeaboss upp med en säker seger i ett enklare lopp i Örebro.

– Han fick faktiskt kämpa en del i den starten och han var lite trött. Sedan var banan inte speciellt gynnsam för honom och han blev även lite sliten av den anledningen också. Det var bra att han fick gå sig lite trött också för han behövde det inför finalerna och sedan är det ett måste om han ska fortsätta att utvecklas och kliva upp i klasserna.

Hur stora segerförhoppningar har du på lördag?

– Jag tror på en bra chans. Per är inte bara en duktig på att träna rätt, han vet exakt när hästarna är bra och har riktig fingertoppskänsla och Likeaboss kommer att vara ännu lite bättre den här gången. Hästen är inte så snabb från start, men nu lottades vi till ett fint läge och det är klart att jag är nöjd med det. Jag har pratat med Per och han är fortsatt nöjd med hästen. Likeaboss har visat att han inte är beroende av något speciellt lopp utan kan göra lite själv i loppen. Det känns bara bra helt enkelt.

ANNONS

Startlista


Solvalla , Lopp 5

STL Klass I, Final i Meeting 1 • 2140 m • Autostart
Förstapris: 220 000 kr
STL Klass I, Final i Meeting 1 3-åriga och äldre. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 050204 eller tidigare. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 220.000-110.000-62.000-35.000-22.000-15.000-10.000-6.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svenska Travligans hederspris till segrande hästs ägare, tränare, körsven, hästskötare och uppfödare. Solvallas hederspris till segrande hästs ägare. Hederstäcke till segrande häst.

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.