Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini och Kihlström om positionsstriden på Axevalla

Foto: Kanal 75
Foto: Kanal 75

Lördagens bronsförsök på Axevalla innehöll en utdragen positionsstrid. Örjan Kihlström körde fram mot dödens, men fick svar av Adrian Kolgjini.
– Jag ville ge favoriten en tuffare resa, säger Kolgjini till Kanal 75.

Publicerad:

800 meter in i loppet lämnade Örjan Kihlström femte par utvändigt med favoriten Phoenix Photo. Ekipaget tog sig fram mot täten, men fick svar från Adrian Kolgjini och Dominic Wibb som hade positionen utvändigt om ledande Sweetman.

Phoenix Photo blev kvar i tredjespår i 700 meter innan han kom ned i dödens. Då styrde Kihlström genast ned i rygg på ledaren.  

Sweetman vann loppet, Phoenix Photo slutade fyra och Dominic Wibb blev oplacerad. Efteråt fångade tv-kamerorna upp en diskussion mellan Kolgjini och Kihlström.

– Han tyckte att jag gjorde fel och jag tyckte att han gjorde fel, säger Adrian Kolgjini till Kanal 75.

– För det första är det väl kul att det händer någonting – att det hettar till lite och att vi tävlar. Jag resonerade som så att det var favoriten som kom och jag ville inte släppa ned honom helt enkelt.  

– Jag ville ge honom en tuffare resa. Och släpper jag ned honom får jag knepig sits 600–700 kvar. Ska jag gå ut i tredjespår då eller sitta kvar i Örjans rygg? Jag ville svara honom, men sedan fortsatte Örjan att köra väldigt, väldigt länge, så det blev alldeles för tufft. Men vi hade ju fått fuska bort första varvet där framme, så jag tyckte att det var värt det.

Örjan Kihlström till Kanal 75:

– Jag styrde på eftersom hästen är ganska stark. Det gick otroligt sakta då. Det är klart att det inte är bra när man blir utsvarad och Adrian hade kört en del för att komma fram i dödens. Men så är det i trav ibland.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.