Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rikard N Skoglund tog sig in i tusenklubben

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Rikard N Skoglund (arkivbild). Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Tillsammans med Victory Topline skar Rikard N Skoglund, 32, mållinjen för 1000:e gången.
Milstolpen har hägrat sedan karriären påbörjades.

Publicerad:

Efter en inledning i tredjespår gled Rikard N Skoglund fram utvändigt om ledaren. Därifrån blev det en säker seger tillsammans med Robert Berghs häst.

– Det var min typ av lopp att få vinna. Hästen gjorde det bra och man hann liksom njuta upploppet ner istället för att hoppas att man hinner fram från fjärde invändigt, säger Rikard N Skoglund.

Vad är tusenklubben för dig?

– Framför allt var det så att man såg upp till de som hade vunnit tusen lopp när man var yngre. Nu är det lite annan kultur med kuskar som kör lite mer frekvent och det är inte lika svårt i dag. Samtidigt är det bara 101 stycken som har klarat det. Så lätt är det inte och det var en grej man har haft som målsättning. Nu är det andra mål som gäller.

Vad är det för mål?

– Det är andra mål som man håller lite mer för sig själv. Man är så beroende av vad man får köra för hästar. Jag brukar säga att om jag får det så vill jag ha det. Om jag inte får det vill jag inte ha det.

För andra året i rad har Skoglund tagit över 200 segrar och det här året har han kört över 1600 lopp. I fjol blev det 1 964 lopp.

– Det är mycket jobb bakom livet som catchdriver. Man får många mil i bilen, flygresor och nätter borta. Men det ger väldigt mycket när man får framgångar också. Det boostar en att fortsätta i det tempot. För mig underlättar det att samåka mycket med Ulf Ohlsson som har gjort det här i hundra år. Det avdramatiserar arbetsbördan lite.

– Som jag känner mig i kroppen och knoppen nu vill jag ligga runt 2000 lopp per år. En del trivs mer med att köra mindre lopp och andra trivs bättre med att köra ofta. Jag tycker jag blir bättre när jag kör mycket.

Ska du fira 1000:e segern?

– Jag hinner inte det nu. I kväll är det Solvalla och i morgon är det lunchtrav på Romme. Men på julafton och juldagen är jag ledig. Jag får passa på att fira lite då.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.