Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heiskanen flyttar till Finland

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Veijo Heiskanen har bestämt sig för att flytta hela sin verksamhet till Vermo i Helsingfors. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Veijo Heiskanen har bestämt sig för att flytta hela sin verksamhet till Vermo i Helsingfors.
– Jag fick många erbjudande från travbanor i Sverige, men nu är beslutet tagit att flytta till Helsingfors, berättar Veijo Heiskanen.

Publicerad:

Det var på en presskonferens via Teams som den här nyheten presenterades från Vermo. Både Veijo Heiskanen och hans sambo Henna Halme var med och berättade även på svenska varför de nu byter Sverige mot Finland.

– Den sista september måste vi lämna träningsanläggningen Balltorp och det har glädjande nog kommit många erbjudanden från flera travbanor i Sverige. Det känns kul att man inte är glömd, men till slut bestämde vi oss för Vermo, berättar Veijo Heiskanen och fortsätter:

– Det handlar inte om någon filial, utan vi flyttar allt till Finland. Jag kommer inte att ha något kvar på svensk mark.

Var det ett svårt beslut?

– Ja, det var det verkligen. Jag tycker det har gått trögt en tid nu och hoppas att det här ska innebära en nytändning för både mig och hela stallet. Exakt hur många hästar som följer med till Finland vet jag inte i nuläget, utan det får vi se längre fram.

Vilka träningsmöjligheter finns på Vermo?

– Till att börja med en fin rundbana. Men jag kommer även att ha möjligheter att köra på en skogsslinga och en sandbana.

Veijo Heiskanen flyttade till Sverige redan i mitten av 80-talet och det här blir förstås en stor förändring för honom. Han körde Prix d'Amérique redan som 19-åring och har genom åren tagit en rad stora segrar. Här kan bland annat nämnas: Lotterialoppet (Keysteone Patriot 1983), Olympiatravet (Bravo Sund 1992 och Solvato 2014), Hugo Åbergs Memorial (Mack Lobell 1989), Jubileumspokalen (Edu's Speedy 1999) Copenhagen Cup (Bravo Sund 1992) och Finskt Travderby (Cold Hard Win 2003 och Benjamin Evo 2017). En av de senaste och mest uppmärksammade vinsterna var den med Some Summit i för dagen aktuella Stochampionatet 2015. Veijo blev också utsedd till Årets Tränare i Sverige 1999.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.