Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Preben Sövik blir egen tränare

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Preben Sövik. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Preben Sövik, 31, blir egen tränare.
Initialt börjar han inne på Jägersro.
– Jag har kommit till det stadiet att jag vill försöka att vara egen, säger han.

Publicerad:

Gymnasietiden ägde rum på Wången och för tio år sedan flyttade Sövik från Norge till Sverige efter att ha arbetar för familjen och stall Hamre. Trond Smedshammer, Lutfi Kolgjini, Robert Bergh och Ola Samuelsson har varit anhalter längs vägen – flera gånger som försteman.

– Nu känns det som att det är dags. Jag har kommit till det stadiet i livet där jag vill försöka att vara egen när jag jobbat så pass länge hos olika tränare och lärt mig, tagit med mig erfarenheter.

Har en grund att börja med

Hur ser stallet ut vid start?
– För stunden åtta-nio hästar, några unghästar och ett par tävlingshästar. 

Till en början blir Jägersro travbana utgångsplats. 1 december 2020 drar han igång.
– Banan finns ju bara kvar i den här formen i ett par år till så man har i åtanke att hitta ett annat ställe på sikt, men det finns allt som behövs för att starta igång rörelsen.

Skåne lär det bli även på sikt.
– Det är där jag trivs bäst. Milda vintrar! Slippa brodd och strul med banor och sådant.

Tränar hellre fram stjärna – än kör en

Det är inte helt ovanligt att de som blir egna tränare har kört en mängd lopp och haft stora framgångar där, men känslan är inte att du jagat löpkörningen lika mycket?

– Lite så, jämfört med andra har jag väl inte kört så många lopp under åren. Min största dröm i livet är att bli en bra tränare, där ligger utmaningen – det är målet. Jag tränar hellre fram en stjärna än kör en stjärna en gång.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.