Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Reijo Liljendahl till USA

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Reijo Liljendahl väntas flytta till USA 2025. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under gårdagen kunde Travronden avslöja Rikard N Skoglunds framtida dröm om en framtid i USA.
Under tisdagen meddelade Reijo Liljendahl att han gjort klart med en flytt om allt går som det ska.
– Det känns jättebra, säger Liljendahl.

Publicerad:

Rikard N Skoglund är i detta nu i USA och testar på livet i travstall och som travkusk. En annan som ofta påtalat tankar om att flytta till andra sidan Atlanten är Reijo Liljendahl. Och nu verkar han också gjort slag i saken.

Kanal 75 kunde genom reporter Patrik Fernlund komma med nyheten att Reijo Liljendahl flyttar till USA från 2025.

– Det är många som gnäller på svensk travsport och jag är absolut en av dem. Jag har haft funderingar på USA och jag har en stark ägargrupp bakom mig som stöttar mig i detta. Sedan är tanken att jag även fortsätter det samarbete jag har med Marcus Melander, säger Reijo Liljendahl till Kanal 75.

En säsong till i Sverige

– Tanken är att jag flyttar efter 2024 års säsong och det känns jättebra. Sedan är det självklart så att det finns vemod, Sverige har varit väldigt bra mot mig, svensk travsport har lagt grunden. Jag var för första gången på Solvalla 1968 och har varit Solvalla trogen sedan dess. Jag har haft fantastiska framgångar genom åren, men man måste testa någonting nytt ibland, fortsätter Liljendahl.

Reijo Liljendahls stall består av 16 hästar för dagen, varav hälften är två år. 2023 har han ökat sin segerprocent kraftigt för stallet, från 17 procent 2022 till 28 procent i år. Och han har gått från 3,3 miljoner kronor inkört till 4,5 miljoner kronor. Största stjärnan i stallet för dagen är treårige Epsom As som tjänat 1,7 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.